Reseptit

Vadelma-suklaaleipä

Rapeaksi paahdetut ranskanleivät täytetään tuorejuustolla, vadelmilla ja suklaalevitteellä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 paksua viipaletta ranskanleipää
  • 75 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 dl tuoreita vadelmia
  • 1/2 dl sitruunamelissan lehtiä
  • tomusokeria
  • 1/2 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä

Valmistusohje

1. Paahda ranskanleipäviipaleet leivänpaahtimella rapeiksi. Voit myös grillata leivät keskilämmöllä käännellen pari minuuttia.

2. Levitä neljälle leivälle reilusti tuorejuustoa. Lisää päälle tuoreita vadelmia ja sitruunamelissanlehtiä. Siivilöi päälle tomusokeria.

3. Levitä lopuille leipäviipaleille suklaalevitettä. Nosta nämä kanneksi vadelmilla täytettyjen leipien päälle. Nauti pian.

Vinkki! Jos haluat nauttia leivät piknikillä rapeana, pakkaa täytteet rasioissa mukaan, paahda leivät valmiiksi ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua.

X