Reseptit

Vadelmaviinietikka

Marjoista voi tehdä muutakin kuin hilloa, kokeile ihanan marjaisaa ja raikasta itse tehtyä vadelmaviinietikkaa!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelmaviinietikka

  • 500 g vadelmia
  • 5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Vadelmaviinietikka tehdään helposti näin:

1. Murskaa vadelmia kulhossa kauhalla tai isolla lusikalla.

2. Kaada päälle etikka.

3. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä viileässä 3–4 päivää muutaman kerran sekoittaen.

4. Siivilöi etikka ja sekoita joukkoon sokeri.

5. Kaada puhtaaseen tiiviisti suljettavaan pulloon ja säilytä viileässä.

6. Käytä etikkaa salaattikastikkeissa ja ruokien maustamisessa.

Vinkki: Voit valmistaa samaan tapaan etikkaa myös muista marjoista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ainakin mustaherukkaa!

Katso myös: Luumu-vadelmamehu

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty sriracha eli fermentoitu chilikastike ja chilitahna

X