Valkoiset kantarellipitsat
Herkullisessa valkoisessa pitsassa on tomaattikastikkeen sijasta maustettua ranskankermaa, täytteenä kantarelleja.
Ainekset
Taikina:
- 2 dl haaleaa vettä
- 1/3 pala hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- noin 4 dl durumvehnäjauhoja
Päälle
- 2 dl ranskankermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 1/2 tl kuivattua oreganoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl mozzarellaraastetta
- 8 minitomaattia
- 3–4 dl kantarelleja
- tuoreita timjaminlehtiä
Valmistusohje
1. Murenna hiiva veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota puolisen tuntia.
2. Mausta ranskankerma suolalla, valkosipulilla ja oreganolla. Puolita tomaatit. Kuullota kantarellit öljyssä timjaminlehtien kanssa. Mausta sienet kevyesti suolalla ja pippurilla.
3. Kauli taikina neljäksi pitsapohjaksi. Levitä ranskankerma, parmesaaniraaste, tomaatit, sienet ja oliivit pizzojen päälle. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste.
4. Paista 250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Ripottele valmiiden pitsojen päälle halutessasi rucolaa tai tuoreita basilikan lehtiä.
Katso myös:
Kantarelli-kasvispannu, Ruoka.fi
Kantarelli-lohileivät, Ruoka.fi
Kantarellipiirakka, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous