Reseptit

Valkoiset kantarellipitsat

Herkullisessa valkoisessa pitsassa on tomaattikastikkeen sijasta maustettua ranskankermaa, täytteenä kantarelleja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kesällä ruoanvalmistus siirretään ulos ja pizzatkin valmistetaan grillissä. Täytteissä ihastuttavat kesäiset raaka-aineet.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl haaleaa vettä
  • 1/3 pala hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • noin 4 dl durumvehnäjauhoja

Päälle

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 1/2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl mozzarellaraastetta
  • 8 minitomaattia
  • 3–4 dl kantarelleja
  • tuoreita timjaminlehtiä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota puolisen tuntia.

2. Mausta ranskankerma suolalla, valkosipulilla ja oreganolla. Puolita tomaatit. Kuullota kantarellit öljyssä timjaminlehtien kanssa. Mausta sienet kevyesti suolalla ja pippurilla.

3. Kauli taikina neljäksi pitsapohjaksi. Levitä ranskankerma, parmesaaniraaste, tomaatit, sienet ja oliivit pizzojen päälle. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste.

4. Paista 250-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Ripottele valmiiden pitsojen päälle halutessasi rucolaa tai tuoreita basilikan lehtiä.

Katso myös:

Kantarelli-kasvispannu, Ruoka.fi

Kantarelli-lohileivät, Ruoka.fi

Kantarellipiirakka, Kotiliesi.fi

X