Reseptit

Valkosuklaamutakakku

Valkosuklaamutakakku kypsyy kuvullisessa grillissä, nuotiolla folion alla tai uunissa pinnalta kiinteäksi ja sisältä ihanan valuvaksi. Makean, manteliliköörillä maustetun mudcaken kaverina maistuvat sadon ensimmäiset mansikat ja aprikoosit.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosuklaamutakakku

  • 125 g voita
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 rkl mantelilikööriä
  • 3/4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1/4 tl sormisuolaa

Vuoan voiteluun

  • öljyä

Lisäksi

  • 250 g mansikoita
  • 4 aprikoosia
  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Valkosuklaamutakakku leivotaan helposti näin:

1. Paloittele voi kattilaan. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi. Lisää suklaarouhe ja mantelilikööri. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele grillinkestävä valurautapannu (halkaisija noin 15 cm) tai alumiinifoliovuoka kevyesti öljyllä. Kaada taikina pannulle tai vuokaan. Ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä grillissä kuvun alla 10–15 minuuttia, kunnes kakkutaikina on pinnalta kypsynyt kiinteäksi. Sisältä kakku saa jäädä taikinaiseksi.

3. Poista mansikoista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele aprikoosit, halkaise ja poista kivet, leikkaa lohkoiksi. Asettele hieman jäähtyneen mudcaken päälle mansikoita ja aprikooseja. Viimeistele valkosuklaamutakakku ripottelemalla päälle tomusokeria.

VINKKI! Voit kypsentää kakun myös 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Lue myös: Tässä ovat ihanimmat suklaakakut – kokosimme reseptit, jotka vievät suoraan suklaataivaaseen

Lue myös Kotiliesi.fi: Valkosuklaa hurmaa makean ystävän – kokosimme Kotilieden kauneimmat valkosuklaaherkut

X