Valkosuklaamutakakku
Valkosuklaamutakakku kypsyy kuvullisessa grillissä, nuotiolla folion alla tai uunissa pinnalta kiinteäksi ja sisältä ihanan valuvaksi. Makean, manteliliköörillä maustetun mudcaken kaverina maistuvat sadon ensimmäiset mansikat ja aprikoosit.
Ainekset
Valkosuklaamutakakku
- 125 g voita
- 150 g valkosuklaata
- 2 rkl mantelilikööriä
- 3/4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1/4 tl sormisuolaa
Vuoan voiteluun
- öljyä
Lisäksi
- 250 g mansikoita
- 4 aprikoosia
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Valkosuklaamutakakku leivotaan helposti näin:
1. Paloittele voi kattilaan. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi. Lisää suklaarouhe ja mantelilikööri. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele grillinkestävä valurautapannu (halkaisija noin 15 cm) tai alumiinifoliovuoka kevyesti öljyllä. Kaada taikina pannulle tai vuokaan. Ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä grillissä kuvun alla 10–15 minuuttia, kunnes kakkutaikina on pinnalta kypsynyt kiinteäksi. Sisältä kakku saa jäädä taikinaiseksi.
3. Poista mansikoista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele aprikoosit, halkaise ja poista kivet, leikkaa lohkoiksi. Asettele hieman jäähtyneen mudcaken päälle mansikoita ja aprikooseja. Viimeistele valkosuklaamutakakku ripottelemalla päälle tomusokeria.
VINKKI! Voit kypsentää kakun myös 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Lue myös: Tässä ovat ihanimmat suklaakakut – kokosimme reseptit, jotka vievät suoraan suklaataivaaseen
Lue myös Kotiliesi.fi: Valkosuklaa hurmaa makean ystävän – kokosimme Kotilieden kauneimmat valkosuklaaherkut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous