Reseptit

Valkosuklaavanukas

Valkosuklaavanukas on helppo herkku. Valkosuklaa makeuttaa ja hyydyttää jogurttivanukkaan lusikoitavaksi. Kauniista purkista tarjoillun jälkiruoan voi nostaa jääkaapista suoraan tarjolle. Sitruslikööritilkalla maustetut hedelmät kruunaavat jälkiruoan pirskahtelevan raikkaaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosuklaavanukas

  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g valkosuklaata

Marinoidut hedelmät

  • 1 passiohedelmä
  • 1/2 syöntikypsä mango
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl cointreaulikööriä

Valmistusohje

Valkosuklaavanukas tehdään helposti näin:

1. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu. Sekoita jogurtti ja limetin kuori ja mehu kulhossa. Sulata valkosuklaa. Kaada jogurtin joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella sekaisin.

2. Kaada valkosuklaavanukas annosmaljoihin. Laita jääkaappiin tekeytymään 1–2 tunniksi.

3. Halkaise passiohedelmä ja kaavi siemenet kulhoon. Leikkaa mangoon viiltoja hedelmän kiveen saakka, irrottele lohkot, kuori ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa appelsiinista kannat ja kuori kalvottomaksi. Leikkaa appelsiinista lohkot irti hedelmäkalvojen molemmin puolin.

4. Sekoita hedelmät ja cointreaulikööri kulhossa. Anna maustua kylmässä 1–2 tuntia. Lusikoi marinoituja hedelmiä vanukkaan päälle ennen tarjoilua.

Katso myös: Pääsiäisen vastustamattomat jälkiruoat: perinteinen pasha ja suussasulava pavlova

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosuklaa hurmaa makean ystävän – kokosimme Kotilieden kauneimmat valkosuklaaherkut

X