![](https://anna.fi/awpo/img/2019/07/vaniljainen_mansikkakakku.jpg?s=f378b981b9b2511da8bdadb084b19587&fit=crop)
Vaniljainen mansikkakakku
Ainakin kerran kesässä on leivottava mansikakakku. Tämä rento mansikkakakku on täytetty vaniljakiisselillä ja kostutettu siiderillä. Leivo kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin sen leikkaaminen sujuu helposti.
Ainekset
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
- 1/2 dl mansikanmakuista siideriä
- 2 rkl sitruunamehua
Väliin ja päälle:
- 5 dl mansikoita
Vaniljakiisseli:
- 1 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl maizenaa
- 2 keltuaista
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Vaniljainen mansikkakakku valmistuu näin.
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Peitä kakkuvuoan (halk. noin 25 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys kokeilemalla tikulla kakun keskeltä.
3. Mittaa vaniljakiisseliä varten maito, kerma, sokeri, maizena ja keltuaiset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiisseli hitaasti kiehuvaksi. Hauduta pari minuuttia sekoitellen. Nosta kattila liedeltä, sekoita voi ja vaniljasokeri kiisseliin. Sekoittele kiisseliä pari kertaa jäähtymisen aikana.
4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat sitruunamehulla maustetulla siiderillä. Levitä kiisseli ja viipaloidut tai puolitetut mansikat pohjien väliin ja pinnalle. Vaniljainen mansikkakakku saa mehevöityä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Katso myös: 10 minuutin mansikkapavlova
Katso myös Kotiliesi.fi: Marenkinen mansikkakääretorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous