Reseptit

Vaniljainen mansikkakakku

Ainakin kerran kesässä on leivottava mansikakakku. Tämä rento mansikkakakku on täytetty vaniljakiisselillä ja kostutettu siiderillä. Leivo kakkupohja jo edellisenä päivänä, niin sen leikkaaminen sujuu helposti.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:

  • 1/2 dl mansikanmakuista siideriä
  • 2 rkl sitruunamehua

Väliin ja päälle:

  • 5 dl mansikoita

Vaniljakiisseli:

  • 1 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl maizenaa
  • 2 keltuaista
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Vaniljainen mansikkakakku valmistuu näin.

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Peitä kakkuvuoan (halk. noin 25 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys kokeilemalla tikulla kakun keskeltä.

3. Mittaa vaniljakiisseliä varten maito, kerma, sokeri, maizena ja keltuaiset pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiisseli hitaasti kiehuvaksi. Hauduta pari minuuttia sekoitellen. Nosta kattila liedeltä, sekoita voi ja vaniljasokeri kiisseliin. Sekoittele kiisseliä pari kertaa jäähtymisen aikana.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat sitruunamehulla maustetulla siiderillä. Levitä kiisseli ja viipaloidut tai puolitetut mansikat pohjien väliin ja pinnalle. Vaniljainen mansikkakakku saa mehevöityä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Katso myös: 10 minuutin mansikkapavlova

Katso myös Kotiliesi.fi: Marenkinen mansikkakääretorttu

X