Reseptit

Varhaiskaali-pekonisalaatti

Varhaiskaali-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan tai grilliruoan lisukkeena. Rapeaksi paahdettu ja hienoksi murskattu pekoni maustaa perinteisen kaalisalaatin eli coleslawn.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaiskaali-pekonisalaatti:

  • 800 g varhaiskaalia
  • 2 pientä punasipulia
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 pkt pekonia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Suikaloi varhaiskaali ja punasipulit.

2. Sekoita kulhossa suikaleiden joukkoon 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Puristele suikaleita mausteiden kanssa käsin ja jätä hetkeksitekeytymään.

3. Kaada kulhon pohjalle mahdollisesti kertynyt neste pois ja lisää 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, sitruunan mehu ja kuori sekä oliiviöljy.

4. Paista pekoni rapeaksi ja rouhi se veitsellä hienoksi. Kääntele pekonirouhe ja lehtipersilja kaalisalaatin joukkoon.

5. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa grillattujen makkaroiden lisukkeena.

Katso myös: Kesän paras kaalisalaatti

Kotiliesi.fi: 6 x mehevä varhaiskaalisalaatti

X