Varhaiskaali-pekonisalaatti
Varhaiskaali-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan tai grilliruoan lisukkeena. Rapeaksi paahdettu ja hienoksi murskattu pekoni maustaa perinteisen kaalisalaatin eli coleslawn.
Ainekset
Varhaiskaali-pekonisalaatti:
- 800 g varhaiskaalia
- 2 pientä punasipulia
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 pkt pekonia
- 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
1. Suikaloi varhaiskaali ja punasipulit.
2. Sekoita kulhossa suikaleiden joukkoon 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Puristele suikaleita mausteiden kanssa käsin ja jätä hetkeksitekeytymään.
3. Kaada kulhon pohjalle mahdollisesti kertynyt neste pois ja lisää 1 tl suolaa, 1 tl sokeria, sitruunan mehu ja kuori sekä oliiviöljy.
4. Paista pekoni rapeaksi ja rouhi se veitsellä hienoksi. Kääntele pekonirouhe ja lehtipersilja kaalisalaatin joukkoon.
5. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa grillattujen makkaroiden lisukkeena.
Katso myös: Kesän paras kaalisalaatti
Kotiliesi.fi: 6 x mehevä varhaiskaalisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous