Reseptit

Varhaiskaalipelti

Varhaiskaalipelti rikastetaan broilerilla ja viimeistellään kypsennyksen jälkeen yrttiöljyllä, jossa maistuvat tilli ja salvia.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaiskaalipelti

  • 1 kg broilerin koipireisiä
  • 1 varhaiskaali
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 1/2 tl suolaa

Yrttiöljy

  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1/2 dl salvianlehtiä hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 6 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • (sormisuolaa)

Valmistusohje

Varhaiskaalipelti tehdään helposti näin:

1. Revi broilerin koivet irti reisipaloista ja laita voideltuun isoon uunivuokaan. Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet tarvittaessa ja paloittele kaali neljään osaan. Sekoita öljy, hunaja ja suola keskenään. Hiero seos broilereille ja kaaleille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

2. Soseuta yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lusikoi broilerien ja varhaiskaalien päälle ranskankermanokareita. Valuta päälle mausteöljyä. Viimeistele varhaiskaalipelti tarvittaessa ripauttamalla päälle sormisuolaa.

Katso myös: Paahdettu varhaiskaali

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohejuustokastike

X