Varhaiskaalipelti
Varhaiskaalipelti rikastetaan broilerilla ja viimeistellään kypsennyksen jälkeen yrttiöljyllä, jossa maistuvat tilli ja salvia.
Ainekset
Varhaiskaalipelti
- 1 kg broilerin koipireisiä
- 1 varhaiskaali
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 1/2 tl suolaa
Yrttiöljy
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1/2 dl salvianlehtiä hienonnettuna
- 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 6 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Lisäksi
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- (sormisuolaa)
Valmistusohje
Varhaiskaalipelti tehdään helposti näin:
1. Revi broilerin koivet irti reisipaloista ja laita voideltuun isoon uunivuokaan. Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet tarvittaessa ja paloittele kaali neljään osaan. Sekoita öljy, hunaja ja suola keskenään. Hiero seos broilereille ja kaaleille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
2. Soseuta yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lusikoi broilerien ja varhaiskaalien päälle ranskankermanokareita. Valuta päälle mausteöljyä. Viimeistele varhaiskaalipelti tarvittaessa ripauttamalla päälle sormisuolaa.
Katso myös: Paahdettu varhaiskaali
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohejuustokastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous