Reseptit

Vegaaninen juures-pestopiirakka

Vegaaninen juures-pestopiirakka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Makua ja mehevyyttä piirakalle antaa pohjan päälle levitetty pesto-tuorejuustoseos.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 125 g maidotonta leivontamargariinia
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 4 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 porkkanaa (eri värisiä)
  • 1 palsternakka
  • 1 rasia (150 g) vegaanista tuorejuustoa (esim. påMackan)
  • 4 rkl vegaanista pestokastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle:

  • pinjansiemeniä
  • oliiveja

Valmistusohje

Vegaaninen juures-pestopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Paloittele margariini kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi taikina sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli tai painele jauhoja apuna käyttäen noin 28 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Taita pari senttiä reunoista sisäänpäin piirakan reunukseksi.

2. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa juurekset lehdenohuiksi viipaleiksi. Parhaiten työ sujuu mandoliinileikkurilla. Pane juurekset kulhoon ja kääntele sekaan öljy ja mausteet.

3. Sekoita tuorejuusto ja pesto toisiinsa ja levitä piirakkapohjalle. Levitä päälle juuresviipaleet. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Ripottele valmiin piirakan pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä ja oliiveja. Tarjoa vegaaninen juures-pestopiirakka hieman jäähtyneenä.

Katso myös: Bataattipohjainen kasvispiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä kasvispiirakka x 5 – katso parhaat piirakkatäytteet, myös gluteenittomiin ja vegaanisiin piirakoihin!

X