
Vegaaninen juures-pestopiirakka
Vegaaninen juures-pestopiirakka sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Makua ja mehevyyttä piirakalle antaa pohjan päälle levitetty pesto-tuorejuustoseos.
Ainekset
Pohja:
- 125 g maidotonta leivontamargariinia
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- n. 4 rkl kylmää vettä
Täyte:
- 3 porkkanaa (eri värisiä)
- 1 palsternakka
- 1 rasia (150 g) vegaanista tuorejuustoa (esim. påMackan)
- 4 rkl vegaanista pestokastiketta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Pinnalle:
- pinjansiemeniä
- oliiveja
Valmistusohje
Vegaaninen juures-pestopiirakka leivotaan helposti näin:
1. Paloittele margariini kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi taikina sekaisin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli tai painele jauhoja apuna käyttäen noin 28 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Taita pari senttiä reunoista sisäänpäin piirakan reunukseksi.
2. Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa juurekset lehdenohuiksi viipaleiksi. Parhaiten työ sujuu mandoliinileikkurilla. Pane juurekset kulhoon ja kääntele sekaan öljy ja mausteet.
3. Sekoita tuorejuusto ja pesto toisiinsa ja levitä piirakkapohjalle. Levitä päälle juuresviipaleet. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Ripottele valmiin piirakan pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä ja oliiveja. Tarjoa vegaaninen juures-pestopiirakka hieman jäähtyneenä.
Katso myös: Bataattipohjainen kasvispiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä kasvispiirakka x 5 – katso parhaat piirakkatäytteet, myös gluteenittomiin ja vegaanisiin piirakoihin!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous