Reseptit

Vegaaninen kuningatarbrownie

Vegaaninen kuningatarbrownie saa jäädä paistamisen jälkeen sisältä tah­mean suklaiseksi. Vadelmat ja mustikat kir­peyttävät suklaista makua ihanasti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen brownie

  • 200 g vegaanista tummaa suklaata
  • 1 dl kookosrasvaa
  • 2 dl suklaista soija- tai mantelimaitoa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl pakastevadelmia
  • 1 dl pakastemustikoita

Lisäksi

  • vegaanista turkkilaista jogurttivalmistetta
  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon. Lisää kookosrasva. Lämmitä mikrossa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.

2. Mittaa suklainen kasvimaito ja sokeri kulhoon. Lisää suklaaseos, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Sekoita varovasti joukkoon pakastemarjat.

3. Levitä taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

4. Jätä vegaaninen kuningatarbrownie jäähtymään hetkeksi. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Tarjoile vegaaninen brownie turkkilaisen jogurttivalmisteen kanssa.

Vinkki! Halutessaan brownien voi leipoa myös ei­ vegaanisesti käyttämällä tummaa suklaata ja korvaamalla suklaakas­vimaidon tavallisella kaakaojuo­malla. Kookosrasva antaa makua, mutta sen voi myös korvata vegaanisella margariinilla tai voilla.

Katso myös: Vegaaninen suklaakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaniset ja gluteenittomat mokkapalat

X