vegaaninen pasha
Reseptit

Vegaaninen pasha

Täyteläinen pasha syntyy myös ilman kananmunia ja kermaa. Korvaa kerma vaahtoutuvalla soijavalmisteella ja rahka kasvispohjaisella vaihtoehdolla. Rakennetta vegaaniseen rahkaan tuo maustamaton kaurapohjainen levite.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl vahtoutuvaa soijavalmistetta
  • 150 g vegaanista maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim.Oatly påMackan)
  • 1,5 dl kasvipohjaista rahkavalmistetta (esim. Alpro Go On)
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita

koristeeksi

  • rypäleitä tai vegaanisia karkkeja

Valmistusohje

Vaahdota soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kasvirasvalevite, rahkavalmiste ja sokeri. Pese sitruuna huolella, kuivaa ja raasta kuori. Lisää seokseen sitruunanmehu- ja kuoriraaste, mantelilastut ja rusinat.

Kumoa rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään, kahvinsuodattimeen tai puhtaaseen kukkaruukkuun. Taittele sideharson reunat pashan päälle. Nosta muotti reunalliseen astiaan.

Anna pashan seistä ja kiinteytyä jääkaapissa noin vuorokausi.  Avaa pashan päälle taiteltu sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastiaan.  Poista ensin muotti ja sitten sideharso varovasti. Koristele vati makusi mukaan pääsiäismakeisilla tai raikkailla hedelmillä.

X