vegaaninen pasha
Reseptit

Vegaaninen pasha

Vegaaninen pasha syntyy, kun korvaat kerman vaahtoutuvalla soijavalmisteella ja rahkan kasvispohjaisella vaihtoehdolla. Rakennetta vegaaniseen rahkaan tuo maustamaton kaurapohjainen levite.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen pasha:

  • 1 dl vahtoutuvaa soijavalmistetta
  • 150 g vegaanista maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim.Oatly påMackan)
  • 1,5 dl kasvipohjaista rahkavalmistetta (esim. Alpro Go On)
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta
  • 1 dl rusinoita

koristeeksi

  • rypäleitä tai vegaanisia karkkeja

Valmistusohje

Vegaaninen pasha valmistuu näin:

Vaahdota soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kasvirasvalevite, rahkavalmiste ja sokeri. Pese sitruuna huolella, kuivaa ja raasta kuori. Lisää seokseen sitruunanmehu- ja kuoriraaste, mantelilastut ja rusinat.

Kumoa rahkaseos kostutetulla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, siivilään, kahvinsuodattimeen tai puhtaaseen kukkaruukkuun. Taittele sideharson reunat pashan päälle. Nosta muotti reunalliseen astiaan.

Anna pashan seistä ja kiinteytyä jääkaapissa noin vuorokausi.  Avaa pashan päälle taiteltu sideharso ja kumoa pasha tarjoiluastiaan.  Poista ensin muotti ja sitten sideharso varovasti. Koristele vegaaninen pasha makusi mukaan pääsiäismakeisilla tai raikkailla hedelmillä.

Katso myös: Vegaaninen banaanijäätelö

Katso myös Kotiliesi.fi: Syntisen hyvä, vegaaninen suklaamousse

X