Reseptit

Vegaaninen taatelikakku

Vegaaninen taatelikakku on superhelppo tehdä. Fariinisokeri tuo makuun häivähdyksen kinuskisuutta, ja ripaus inkivääriä ja appelsiininkuorta raikastavat ihanasti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen taatelikakku

  • 2 dl omenamehua
  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita ( tiiviiksi puristettu kuutio)
  • 150 g kasvimargariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl suolaa

Vuoan voiteluun

  • 2 rkl kasvimargariinia
  • 1 dl korppujauhoja

Pinnalle

  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota torvivuoka huolellisesti.

2. Mittaa kattilaan omenamehu ja taatelikuutio. Kuumenna sekoitellen, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää kasvimargariini ja anna sen sulaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja vegejogurtti.

3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori, inkivääri ja suola. Lisää nopeasti sekoittaen taateliseokseen.

4. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta. Kypsennä vegaaninen taatelikakku 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 60 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla ja jatka tarvittaessa kypsentämistä 5 minuuttia kerrallan. 

5. Anna kakun jäähtyä vuoassa kädenlämpöiseksi ja kumoa tarjoiluvadille. Ripottele tomusokeria täysin jäähtyneen kakun päälle.

Lue myös: Vegaaninen suklaakakku

Lue myös Kotiliesi.fi: Taateli-kookospalat

X