Reseptit

Vietnamilainen nuudelipata

Nuudelit ovat helppoa arkiruokaa. Tuot vietnamilaisen keittiön kotiisi, kun valmistat kanelilla ja neilikalla maustettua nuudelipataa.
Teksti: Anna Kara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g naudan ulkofileetä
  • 1/2 hienonnettua chilipalkoa tai ripaus vahvaa chilijauhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl siirappia
  • 5 dl lihalientä
  • pala kanelitankoa
  • 3 neilikkaa
  • 2 pientä porkkanaa viipaleina
  • 10 cm:n pala purjoa
  • n. 80 g täysjyvänuudeleita
  • tuoretta basilikaa ja/tai korianteria

Valmistusohje

Vietnamilainen nuudelipata maustetaan kanelilla ja neilikalla.

1. Leikkaa liha hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleisiin hienonnettu tai jauhettu chili, murskatut valkosipulinkynnet, mustapippuri, soija ja siirappi. Anna lihasuikaleiden maustua jonkin aikaa.

2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Lisää kanelitangon pala ja neilikat. Hauduta lientä viitisen minuuttia. Lisää ohuet porkkana- ja purjoviipaleet sekä maustuneet lihasuikaleet.

3. Keitä ruokaa 5 minuuttia. Lisää liemeen nuudelit ja keitä ne kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele ruoan pinnalle basilika- tai korianterisilppua.

X