Vietnamilainen nuudelipata
Nuudelit ovat helppoa arkiruokaa. Tuot vietnamilaisen keittiön kotiisi, kun valmistat kanelilla ja neilikalla maustettua nuudelipataa.
Ainekset
- 150 g naudan ulkofileetä
- 1/2 hienonnettua chilipalkoa tai ripaus vahvaa chilijauhetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 tl siirappia
- 5 dl lihalientä
- pala kanelitankoa
- 3 neilikkaa
- 2 pientä porkkanaa viipaleina
- 10 cm:n pala purjoa
- n. 80 g täysjyvänuudeleita
- tuoretta basilikaa ja/tai korianteria
Valmistusohje
Vietnamilainen nuudelipata maustetaan kanelilla ja neilikalla.
1. Leikkaa liha hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleisiin hienonnettu tai jauhettu chili, murskatut valkosipulinkynnet, mustapippuri, soija ja siirappi. Anna lihasuikaleiden maustua jonkin aikaa.
2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Lisää kanelitangon pala ja neilikat. Hauduta lientä viitisen minuuttia. Lisää ohuet porkkana- ja purjoviipaleet sekä maustuneet lihasuikaleet.
3. Keitä ruokaa 5 minuuttia. Lisää liemeen nuudelit ja keitä ne kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele ruoan pinnalle basilika- tai korianterisilppua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous