
Vietnamilainen pho-keitto
Maukas liemi on vietnamilaisen pho-keiton perusta. Naudanlihan sijaan voit käyttää keittoon kypsää broileria. Vegeversio tehdään kasvisliemeen ja höystetään tofulla.
Ainekset
- 2 tähtianista
- 3 neilikkaa
- 5 murskattua mustapippuria
- 1.5 l lihalientä
- 3 cm:n pala inkivääriä
- 1 pieni sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 rkl aasialaista kalakastiketta
- 3 rkl sherryä
- 2 tl sokeria
- 250 g naudan ulkofileetä
- 200 g riisi- tai vehnänuudeleita valmiin keiton pinnalle
- 1 pieni punasipuli
- 2 kevätsipulia
- tuoretta korianteria ja minttua
- ituja
- 1 chili ohuina viipaleina
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 limetti lohkoina
Valmistusohje
1. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli, leikkaa porkkanat isoiksi tangoiksi. Kuumenna liemi, lisää mausteet, kalaliemi, sherry ja sipuli. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Lisää porkkanat ja keitä edelleen, kunnes porkkanat ovat puolikypsiä.
2. Kypsennä nuudelit erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa naudanfilee hyvin ohuiksi viipaleiksi. Voit kypsentää viipaleet nopeasti paistinpannulla ja maustaa suolalla, tai jos liha on hyvin raakakypsynyttä, sen voi myös tarjota kypsentämättömänä.
3. Pane kuumat nuudelit keittokuppien pohjalle, kauho päälle kuuma liemi. Lisää pinnalle lihaviipaleet, suikaloitua punasipulia, silputtua kevätsipulia, ituja, chiliviipaleita ja reilusti yrttejä. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoa keiton kanssa limettilohkoja
Kommentit
Mitä v***ua nyt Emilia? Ohjeessa käsketään valmistaa nuudelit erikseen eikä puhuta herneistä sanallakaan.
Kommentit
Valitettavasti on kyllä KAUKANA edes oikaistuna aidosta PHO keitosta. Nuudeleita ei missään tapauksessa anneta tekeytyä keitossa itsessään. Herneet eivät kuulu keittoon ja inkivääriä tulee pahtaa pannulla ja lisätä tekeytymään paahtamisen jälkeen kokonaisena liemeen josta se noukitaan pois ennen tarjoilua!
Mitä v***ua nyt Emilia? Ohjeessa käsketään valmistaa nuudelit erikseen eikä puhuta herneistä sanallakaan.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous