Reseptit

Viikunakakku

Viikunakakku on helppo ja nopea joulun klassikkoleivonnainen, josta saa koristelulla kahvipöydän kuningattaren.

Teksti:
Hanna Kuusisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Viikunakakku

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 6-8 viikunaa

Pinnalle

  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 tl kanelia

Koristeluun

  • 2-3 viikunaa
  • valmista sokerivesikuorrutetta
  • hopeisia koristerakeita

Valmistusohje

Viikunakakku leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sulata voi.

3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet.

4. Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja sulatettua voita. Lisää lopuksi mehu ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Lohko viikunat.

6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Asettele viikunalohkot kauniisti taikinan pinnalle.

7. Sekoita sokerin joukkoon kaneli, ja ripottele seos viikunoiden päälle.

8. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

9. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Nosta viikunakakku tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla viikunalohkoilla, kuorrutteella ja koristerakeilla.

Katso myös: Taatelikakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo maustekakku

X