Viikunakakku
Viikunakakku on helppo ja nopea joulun klassikkoleivonnainen, josta saa koristelulla kahvipöydän kuningattaren.
Ainekset
Viikunakakku
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1 dl appelsiinimehua
- 6-8 viikunaa
Pinnalle
- 2 rkl sokeria
- 1/2 tl kanelia
Koristeluun
- 2-3 viikunaa
- valmista sokerivesikuorrutetta
- hopeisia koristerakeita
Valmistusohje
Viikunakakku leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi.
3. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet.
4. Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja sulatettua voita. Lisää lopuksi mehu ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Lohko viikunat.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Asettele viikunalohkot kauniisti taikinan pinnalle.
7. Sekoita sokerin joukkoon kaneli, ja ripottele seos viikunoiden päälle.
8. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
9. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Nosta viikunakakku tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla viikunalohkoilla, kuorrutteella ja koristerakeilla.
Katso myös: Taatelikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo maustekakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous