Reseptit

Villikalatahna

Villikalatahna sopii pikkunaposteluun. Kaladipin salaisuus on joukkoon raastetussa parmesaanissa ja reippaassa lorauksessa sitruunamehua. Villikalasäilykkeitä on tarjolla monelta merkiltä, ja ne ovat säilöttyä tonnikalaa maukkaampia.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vilikalatahna

  • 1 prk (150 g) villikala- tai leppäsavukalasäilykettä öljyssä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 tl täysjyvädijoninsinappia
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • ruissipsejä tai paahdettua saaristolaisleipää

Valmistusohje

Villikalatahna tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kalasäilyke öljyineen, ranskankerma, parmesaaniraaste, sitruunamehu, tilli, kaprikset ja dijoninsinappi. Mausta ripauksella suolaa. Dippaile villikalatahna paahdettujen saaristolaisleipäpalojen tai ruissipsien kanssa.

Katso myös: Skagenröra

Katso myös Kotiliesi.fi: Tahnat, dipit ja kastikkeet – näillä ohjeilla saat arkiruokaan hetkessä uutta makua

X