Reseptit

Voileipäkranssi

Voileipäkranssi on upea tarjottava aattoillan alkupalapöydässä. Lohi, mäti ja piparjuurella maustettu tuorejuusto ovat ihania yhdessä. Leipäkranssi onnistuu myös vegaanisena porkkalasta ja merileväkaviaarista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Voileipäkranssi

  • ruis- tai saaristolaisleipää
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 tl piparjuuritahnaa
  • 1/2 dl ranskankermaa tai smetanaa tai kaurafraichea
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 50 g mätiä tai Cavi-art-merilevävalmistetta
  • 100 g kylmäsavulohta viipaleina tai 1 prk (195 g) porkkalaa (Kalavale)
  • 100 g graavisiikaa viipaleina
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1 sitruuna
  • rosee- ja mustapippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Pehmennä tuorejuusto ranskankermalla tai smetanalla ja mausta piparjuuritahnalla, hienonnetulla ruohosipulilla ja ripauksella suolaa. Huom! Käytä vegaaniseen tahnaan vegaanista tuorejuustoa ja kaurafraichea.

2. Ota leipäviipaleista esim. piparimuotilla sydämen muotoisia ja pyöreitä leipiä. Sipaise leivät tuorejuustotahnalla. Pursota loput seoksesta leipien reunoille.

3. Lisää leipien päälle graavi- siika-, kylmäsavulohiviipaleet ruusukkeina tai vegaaniseen versioon porkkalaa. Lisää päälle mätiä tai Cavi-artia, sipulisilppua ja sitruunaviipaleita. Rouhaise päälle musta- ja roseepippuria. Viimeistele voileipäkranssi tillillä.

Lue myös: Kinkkurullat lehtitaikinasta

Lue myös Kotiliesi.fi: Leipäkranssi lehtikaalipestotäytteellä

X