Reseptit

Vuohenjuusto-mansikkabruschettat

Vuohenjuusto-mansikkabruschettat vievät kielen! Vuohenjuusto ja mansikat ovat ihana maku­pari, jossa yhdistyy makea ja suolainen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vuohenjuusto-mansikkabruschettat

  • 8 viipaletta patonkia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 8-12 mansikkaa viipaleina
  • tuoretta basilikaa
  • balsamicosiirappia

Valmistusohje

Vuohenjuusto-mansikkabruschettat tehdään helposti näin:

1. Lado patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda ne rapeiksi 220-asteisessa uunissa, noin 5 minuuttia.

2. Puolita valkosipulinkynsi ja pyyhkäise leipien pinnat puolikkaillla.

3. Voitele patonkiviipaleet vuohenjuustolla ja lado päälle mansikkaviipaleet.

4. Viimeistele vuohenjuusto-mansikkabruschettat tuoreella basilikalla ja balsamicosiirapilla.

Katso myös: Vadelma-kinkkubruschettat

Katso myös Kotiliesi.fi: Bruschetta on alkupalojen klassikko

X