Reseptit

Wokkilahna

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kookas lahna
  • 1 tl merisuolaa +
  • 1 tl sokeria
  • 1 chili
  • 1 paprikaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 palsernakka
  • nippu tuoretta basilikaa
  • pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl kookoskermaa +
  • vettä

kypsentämiseen:

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl curryjauhetta tai currytahnaa

Valmistusohje

Perkaa lahna, huuhdo ja suomusta. Hiero kalan pintaan ja vatsaonteloon suola ja hiukan sokeria. Anna maustua sen aikaa, kun pilkot kasvikset.

Poista paprikasta ja chilistä siemenet ja leikkaa tikuiksi. Kuori juurekset ja leikkaa kookkaiksi tikuiksi. Suikaloi myös inkivääri ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna wokissa öljy ja curry. Pyöräytä kasvistikut öljyssä ja vedä wokin reunoille.

Paahda lahna päästä pyrstöön molemmin puolin ja jätä wokkiin hautumaan kasvisten kanssa. Lisää wokkiin lopuksi sitruunaa, kookoskermaa sekä tomaattisosetta ja soijakastiketta. Hauduta kunnes kala on kauttaaltaan kypsä. Ripota pinnalle tuoretta basilikaa tai ruohosipulia. Korianteri sopii mausteeksi myös.

X