Reseptit

Yön yli -pannari

Yön yli -pannari, mikä sen ihanampaa kuin amerikkalaiseen tapaan aamupalaksi nautittu pannukakku. Yön yli kylmässä tekeytynyt, hiivalla käytetty pannaritaikina saa hapanjuuritaikinaisen makuvivahteen. Paistetun pannarin rakenne on mehukkaan kostea ja vanukasmainen. Täydellinen pannarinautinto syntyy, kun herkun tarjoilee kermavaahdon, marjojen ja vaahterasiirapin kera

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yön yli -pannari

  • 8 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 3/4 tl jauhettua kardemummaa
  • 50 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Valmistusohje

Yön yli -pannari tehdään helposti näin:

1. Vatkaa kulhossa sekaisin maito, kananmunat, jauhot, sokeri, kuivahiiva, suola ja kardemumma. Peitä kulho ja nosta kylmään tekeytymään 8–12 tunniksi.

2. Ota taikina huoneenlämpöön puolta tuntia ennen paistamista. Sekoita rasva taikinaan.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

5. Tarjoile yön yli -pannari kermavaahdon, marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Katso myös: Amerikkalaiset kaurapannukakut ja rapeat tattarivohvelit savukala-cheddartäytteellä – 4 lettureseptiä aikuiseen makuun

Katso myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X