Yrttimarinoitu naudan ulkofilee
Yrttimarinoitu ulkofilee on loistava tarjottava sunnuntaipäivälliselle tai buffetpöytään.
Ainekset
Yrttimarinoitu naudan ulkofilee
- 1 kg naudan ulkofileetä
- 1/2 ruukku persiljaa
- 1/2 ruukku timjamia
- 3 rkl voita
- 11/2 tl suolaa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Yrttimarinoitu naudan ulkofilee tehdään helposti näin:
1. Hienonna yrtit ja hiero ne lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsennystä. Ruskista liha voissa kuumalla pannulla voilla valellen. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Työnnä lämpömittari fileen keskelle.
3. Kypsennä fileetä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 54 astetta. Peitä yrttimarinoitu ulkofilee foliolla sekä liinalla ja anna vetäytyä 20 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa punaviinikastikkeen ja paahdettujen kaalien kera.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 13/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Marinoitu grillifilee
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous