yrttimarinoitu paahtofilee
Reseptit

Yrttimarinoitu paahtofilee

Yrttimarinoitu paahtofilee on helppo, mutta juhava tarjottava. Kylmänä tarjottavan lihan seuraksi voit halutessasi keittää perunoita tai muita kasviksia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yrttimarinoitu paahtofilee:

  • 1 1/4 kg luomunaudan ulko- tai sisäfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 2 rkl voi-öljysekoitusta

Marinadi:

  • 1/2 ruukkua basilikaa ja lehtipersiljaa
  • 3 rkl hienonnettua timjamia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl balsamicoa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl pippurisekoitusta

Valmistusohje

Yrttimarinoitu paahtofilee tehdään näin:

1. Poista mahdolliset kalvot fileen pinnalta. Kuumenna öljy-voiseos pannulla. Paista filee ruskeaksi molemmin puolin.

2. Siirrä liha uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paina lihamittari fileen keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta.

3. Sekoita marinadi fileen ollessa uunissa. Silppua yrtit. Hienonna valkosipuli. Lisää balsamico, soija, öljy ja vaahterasiirappi. Pane marinadi paksuun muovipussiin. Laita lämmin filee pussiin, sulje hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vrk.

4. Ota yrttimarinoitu paahtofilee marinadista, pyyhi puhtaaksi ja viipaloi. Ripottele viipaleille vähän sormisuolaa ja rouhittua pippuria.

Katso myös: Juhlapöydän paahtofilee

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahtofileeleivät

X