Ruoka

Cocktaileja joulukuun juhliin

Teksti:
Anna.fi

Juomasekoitukset, drinkit tai hienommin cocktailit tekevät taas tuloaan. Niitä on hauska sekoitella juhlissa kotioloissakin. Useimmat drinkit syntyvät muutamasta aineksesta eikä niiden valmistamiseen välttämättä tarvita erityisiä baarimestarin välineitä.

Näitä drinkkejä voit sekoitella vaikka pikkujouluja tai itsenäisyyspäivää juhlistamaan.

Joulukuohu

Laita kuohuviinilasiin 1-2 rkl glögitiivistettä. Kaada päälle kylmää, mieluiten kuivaa kuohuviiniä juuri ennen tarjoilua. Kaada laseihin ensin hiukan kuohuviiniä ja kun kuohuminen lakkaa, täytä lasit. Glögitiivisteen ja kuohuviinin suhde riippuu lasin koosta. Kokeilemalla omilla laseilla löydät sopivan makuyhdistelmän.

Sininen hetki

Laita juomaravistimeen tai kannuun noin 1 dl jäitä. Kaada päälle 2 cl votkaa (esim. mustaherukalla maustettua) ja 2 cl curacaolikööriä sekä pari revittyä sitruunamelissanlehteä. Ravista tai sekoita hyvin. Kaada cocktaillasin pohjalle 4 cl mustikkakeittoa ja siivilöi juoma jäiden päältä varovasti mustikkakeitolle. Täytä lasi varovasti sitruunalimonadilla ja tarjoa.  Cocktaillasin sijaan käy valkoviinilasi. Laissa on hyvä olla jalka, ettei juoma lämpene käsissä.

Lämmin kaneli-omenajuoma

kaneli-omenajuoma

Laita kanelitanko ja 1 dl vettä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Kaada päälle 5 dl omenatäysmehua ja kuumenna varovasti höyryäväksi. Ota esille neljä lämpöä kestävää lasia. Kaada jokaiseen lasiin 4 cl päärynälikööriä (esim. Xanté) ja jaa höyryävä omenamehu päälle. Tästä annoksesta 4 lasillista. Tarjoa heti.

Katso myös:

Glögit testissä
Itsenäisyyspäivän viinivinkit
Kuvat: Colourbox

Marita Suontausta

X