Grillaus

Juhannuksen juhlamenu: grillattu sisäfilee, thaikala ja siideribroileri sekä parhaat lisukkeet

Unohda vartaat ja pihvit ja grillaa keskikesän juhlaan kalaa, broileria ja fileetä kokonaisena. Lopputulos on mehukkaan maukas, kun varaat grillaamiseen riittävästi aikaa ja käytät kohtalaista lämpöä.
20.6.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kuvat Mirva Kakko/Otavamedia

Grillattu sisäfile ja ratatouillesalaatti

Tarjoa kokonaisen sisäfileen kanssa grillatuista kasviksista tehtyä ratatouille-salaattia ja pähkinäisen makuista maustevoita.

Grillattu thaikala

Kokonaisena grillattu kuha on saanut pinnalleen raikkaan mausteisen thai-kastikkeen. Kuhan sijaan voit grillata myös siikaa.

Rapea kasvissalaatti

Rouskuvan rapea kesäkasvissalaatti sopii grillatun kalan kumppaniksi. Kasvikset saavat rapsakoitua ennen salaatin sekoittamista jääkylmässä suolavedessä.

Kokonaisena grillattu siideribroileri

Siideritölkin päällä grillattu broileri on supermehevää. Samaan tapaan voit grillata broileria myös olut- tai coca cola -tölkin päällä.

Pico de gallo -salsa

Mehevä pico de gallo -salsa on maukas kaveri grillatulle broilerille.

Vaniljaletut ja raparperisiirappi

Alkukesän makeimmat maut juhlivat tässä jälkiruoassa. Vaniljalettujen kanssa on tarjolla raparperisiirappia, mansikoita ja nektariinia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *