Reseptit

Vaniljaletut ja raparperisiirappi

24.6.2017 Teksti: taina salovaara Kuvat: mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Alkukesän makeimmat maut juhlivat tässä jälkiruoassa. Vaniljalettujen kanssa on tarjolla raparperisiirappia, mansikoita ja nektariinia.

Ainekset

2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria tai 1 rkl sokeria

siirappi

2 dl vettä
1 l paloiteltua raparperia
2 1/2 dl sokeria

lisäksi

mansikoita
nektariineja
kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Tee ensin siirappi. Pane vesi ja raparperipalat kattilaan. Keitä, kunnes raparperi on soseutunut. Painele seos siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää sokeri ja keitä siivilöityä seosta 5–10 minuuttia tai kunnes se on siirappimaisen sakeaa.

2. Sekoita munat maitoon, lisää vaniljakastike. Vatkaa jauhot taikinaan, lisää mausteet. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.

3. Paista taikinasta voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Tarjoa letut vastapaistettuina siirapin, mansikoiden, paloiteltujen nektariinien ja kermavaahdon kanssa.

Letut on kesäherkku vailla vertaa:

korvapuustiletut

Korvapuustiletut ja jäätelöä

banaani-kinuskiletut

Banaani-kinuskiletut

suklaaletut

Suklaaletut

Kotiliesi.fi: Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme