Vaniljaletut ja raparperisiirappi
Alkukesän makeimmat maut juhlivat tässä jälkiruoassa. Vaniljalettujen kanssa on tarjolla raparperisiirappia, mansikoita ja nektariinia.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl vaniljasokeria tai 1 rkl sokeria
siirappi
- 2 dl vettä
- 1 l paloiteltua raparperia
- 2 1/2 dl sokeria
lisäksi
- mansikoita
- nektariineja
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Tee ensin siirappi. Pane vesi ja raparperipalat kattilaan. Keitä, kunnes raparperi on soseutunut. Painele seos siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää sokeri ja keitä siivilöityä seosta 5–10 minuuttia tai kunnes se on siirappimaisen sakeaa.
2. Sekoita munat maitoon, lisää vaniljakastike. Vatkaa jauhot taikinaan, lisää mausteet. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
3. Paista taikinasta voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Tarjoa letut vastapaistettuina siirapin, mansikoiden, paloiteltujen nektariinien ja kermavaahdon kanssa.
Letut on kesäherkku vailla vertaa:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous