Reseptit

Banaani-kinuskiletut

Banaaniletut kannattaa pais­taa matalalla lämmöllä rauhal­lisesti kypsiksi, jolloin ne pysyvät ehjinä käännettäessä. Banaani, kookos ja kinuski muodostavat herkullisen maku­yhdistelmän.

Teksti:
suvi RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kypsää banaania
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • ripaus kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • neitsytkookosöljyä paistamiseen

Viimeistelyyn

  • 1-2 banaania viipaleina
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 1 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele banaanit. Laita ne sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Riko joukkoon kananmunat ja lisää kookoskerma sekä kardemumma ja suola. Soseuta tasaiseksi taikinaksi.

2. Paista taikinasta miedolla lämmöllä neitsytkookosöljyssä pieniä lettuja. Käsittele lettuja varoen niitä kääntäessäsi, sillä ne menevät helposti rikki. Maltilla onnistut varmasti!

3. Jaa letut lautasille, lisää päälle banaaniviipaleita ja kinuskikastiketta.

4. Viimeistele kookoshiutaleilla.

Banaanilla pannari paranee:

banaanipannukakku

Banaanipannari

riisi-banaanipannarit

Riisi-banaanipannarit

vaahterasiirappi-banaanipannarit

Vaahterasiirappi-banaanipannarit

Kotiliesi.fi: Maailman parhaat letut

X