Reseptit

Korvapuustiletut ja jäätelöä

9.6.2017 Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Korvapuustiletut saavat makua kanelista, fariiniso­kerista ja voista. Kun sokeri kara­mellisoituu, niihin paistuu ihanan rapea pinta.

Ainekset

5 dl maitoa
3 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte

125 g voita sulatettuna
1 1/2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

tarjoiluun

2 dl tuoreita vadelmia
4 pientä marenkia murskattuna
vaniljajäätelöpalloja

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, öljy, suola, sokeri ja vehnäjauhot. Jätä taikina turpoamaan.

2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli lämpimään voisulaan. Kaada seos kannuun.

3. Kaada kauhallinen taikinaa paistinpannulle ja kaada päälle kiehkura voi-sokeriseosta (sekoita seosta välillä lusikalla, että se pysyy tasaisena). Paista lettu melkein kypsäksi ja käännä vasta sitten. Paista vielä hetki ja valuta lettu vadille. Paista kaikki letut samaan tapaan. Huuhtele pannu nopeasti välillä ja kuivaa talouspaperilla, jos tarpeen.

4. Nosta letut lautasille ja ripottele pinnalle vadelmia sekä murskattua marenkia. Nosta päälle vaniljajäätelöä ja tarjoile.

Nämä letut vievät kielen mennessään:

gluteenittomat suklaaletut ja suklaakinuski

Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski

mysliletut

Mysliletut hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera

sitruunaiset kohokasletut

Sitruunaiset kohokasletut

Kotiliesi.fi: Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme