![](https://anna.fi/awpo/img/2021/01/terassi3_590.jpg?s=9c9598a523f897c5aeb32ff1e4f281b3&fit=crop)
Lautasliinan taittelu – Lehti
Pienempiin illanistujaisiin voi lautasliinalla tuoda juhlavaa tunnelmaa. Vaikka tarjolla ei olisi mitään erityistä, saa kokonaisuudesta viimeistellymmän näkemällä hieman vaivaa kattauksen eteen.
![lautasliinan taittelu, taitteluohjeet](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/ruokajutut/kattaukset/terassi3_590.jpg)
Lautasliinaksi on hyvä valita mahdollismman suuri joko, paperinen tai tärkätty kankainen liina.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti1.jpg)
1. Ota liina eteesi pöydälle.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti2.jpg)
2. Avaa se kokonaan.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti3.jpg)
3. Taita liina kolmioksi.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti4.jpg)
4. Taittele lautasliina haitariksi painaen taitteet tiukasti. Käyttäessäsi kankaista liinaa kannattaa taitokset silittää, jotta ne säilyvät napakkana.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti5.jpg)
5. Taitteet voivat olla valintasi mukaan kapeita tai leveitä mutta keskenään tasaisen saman kokoisia.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti6.jpg)
6. Taittele lautasliina loppuun saakka.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti7.jpg)
7. Taita haitariksi taiteltu liina puoliksi.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/lehti8.jpg)
8. Aseta taittelemasi lautasliina lautaselle.
Teksti ja kuvat: Kirsikka Isohanni
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous