![](https://anna.fi/awpo/img/2021/01/purjeKuva.jpg?s=c18b9ce13401e1b942201e5cdc8ea0ab&fit=crop)
Lautasliinan taittelu – Purje
Juhlavan aterian kattauksessa voi lautaliinan taitella korkeaksi purjeeksi. Tämä taittelumalli on toteutukseltaan helppo ja sen tekeminen onnistuu vaivatta suuremallekin pöytäseurueelle.
![Lautasliinan taittelu, purje](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purjeKuva.jpg)
Liinaksi tulee valita mahdollismman tukevasta paperista valmistettu servetti. Käytettäessä kankaista liinaa tulee se silittää hyvin. Sen voi myös tärkätä silittäessään, saadakseen liinan varmasti pysymään pystyssä.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje1.jpg)
1. Ota valitsemasi liina pöydälle eteesi niin, että avoin sivu on itseesi päin.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje2.jpg)
2. Avaa liina puoliksi.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje3.jpg)
3. Taita liinan vasemman puoleinen osa niin, että se muodostaa kolmion.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje4.jpg)
4. Taita se sitten takaisin sivulle.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje5.jpg)
5. Tee samoin toiselle puolikkaalle.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje6.jpg)
6. Avaa liina taas keskeltä.
![](/wp-content/uploads/sites/21/images/ruokafi/juhlat/kattaus/purje7.jpg)
7. Ota kolmion kärjestä kiinni ja nosta ”purje” pystyyn.
Teksti ja kuvat: Kirsikka Isohanni
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous