
Täydellinen mansikka-juustokakku syntyy kahdesta täytteestä
Kun kesän ensimmäiset mansikat ilmestyvät torille, niistä nautitaan sellaisenaan mutta kun makuun on päästy, mansikoista maltetaan jo leipoa tajunnan räjäyttävä, samettinen, silti raikas juustokakku.
Ei kannata säikähtää kahden erilaisen täytteen tekoa, sillä ne eivät ole työläitä, eikä ole kakun pohjakaan. Tarvitset kuitenkin kaksi erikokoista irtopohjavuokaa, jotka ovat mieluiten halkaisijaltaan 24 ja 28 senttimetriä. Pienempään vuokaan tehdään limettitäyte, josta tulee mansikkaisen juustokakun sydän. Jos kaapistasi ei löydy kahta erikokoista irtopohjavuokaa, lainaa naapurilta tai kaverilta. Voit tarjota kiitoksena palan täydellistä mansikka-juustokakkua.
Upea juustokakku valmistuu ilman uunia
Hyydytetyn juustokakun voi leipoa kokonaan ilman uunia, sen pohja tehdään helposti digestive-kekseistä.
Voit murentaa pohjaan tarvittavat keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Jos päätät käyttää kaulinta, laita keksit joko leivinpaperin väliin tai hyvin suljettuun muovipussiin. Pyöräytä sitten kaulinta muutaman kerran, kunnes keksit ovat tasaisena muruna. Sekoita sen jälkeen keksimurujen joukkoon sulatettu rasva.
Ennen kuin taputtelet keksi-voiseoksen irtopohjavuokaan, leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Sen avulla valmis kakku on helpompi siirtää tarjoilulautaselle. Kakun irrottaminen vuoasta helpottuu, jos leikkaat muovikelmusta leveän suikaleen ja vuoraat sillä vuoan reunat. Näin kakun reunasta tulee kaunis ja tasainen.
Juustokakun täytteet hyytyvät liivatteella
Juustokakku on parhaimmillaan suussa sulavaa herkkua. Taika piilee vaahtomaisissa, kermaisissa juustotäytteissä, jotka tässä reseptissä maustetaan makealla mansikkasoseella ja limetin kuorella sekä mehulla.
Jotta kakun täytteet pysyvät kuosissa, juusto-kermamassa hyydytetään liivatteella. Liivatteen käyttö on helppoa, kunhan muistaa nämä neljä yksinkertaista vaihetta:
- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä
- Sulata/liuota pehmenneet ja lähes kuiviksi puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen
- Sekoita liivateseos tasaiseksi
- Kaada liivateseos hyydytettävään täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
Kakun täytteiden hyytyminen onnistuu, kun varaat mansikka-juustokakun teolle aikaa. Täytteiden hyytyminen jääkaapissa vie useamman tunnin. Parhaan tuloksen saat, kun annat kakun hyytyä yön yli. Tällöin se on myös helposti leikattavissa. Kesän ihanin mansikka-juustokakku viimeistellään tumma- ja valkosuklaakoristein.
Resepti: mansikka-juustokakku.
Lue myös ruokatoimittaja Marita Suontaustan vinkit liivatteen käyttöön.
Poimi lisää herkullisia juustokakkureseptejä:
Jäädytetty mansikkajuustokakku
Juustokakkua ja vadelmakastiketta New Yorkin tyyliin
Mustikkainen Creme fraiche -juustokakku
Kotiliesi.fi: Vadelmajuustokakku purkissa
Tallenna
Tallenna
Tallenna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous