Juhlat

Täydellinen mansikka-juustokakku syntyy kahdesta täytteestä

Täydellisen mansikka-juustokakun juju piilee paitsi aidoissa, puhtaissa perusmauissa, myös kahdessa täytteessä. Toisessa on makeaa mansikkaa, toisessa raikasta limettiä. Poimi tästä kesän parhaimman mansikka-juustokakun resepti.

Teksti:
Leena Kalliokoski

Täydellisen mansikka-juustokakun juju piilee paitsi aidoissa, puhtaissa perusmauissa, myös kahdessa täytteessä. Toisessa on makeaa mansikkaa, toisessa raikasta limettiä. Poimi tästä kesän parhaimman mansikka-juustokakun resepti.

Kun kesän ensimmäiset mansikat ilmestyvät torille, niistä nautitaan sellaisenaan mutta kun makuun on päästy, mansikoista maltetaan jo leipoa tajunnan räjäyttävä, samettinen, silti raikas juustokakku.

Ei kannata säikähtää kahden erilaisen täytteen tekoa, sillä ne eivät ole työläitä, eikä ole kakun pohjakaan. Tarvitset kuitenkin kaksi erikokoista irtopohjavuokaa, jotka ovat mieluiten halkaisijaltaan 24 ja 28 senttimetriä. Pienempään vuokaan tehdään limettitäyte, josta tulee mansikkaisen juustokakun sydän.  Jos kaapistasi ei löydy kahta erikokoista irtopohjavuokaa, lainaa naapurilta tai kaverilta. Voit tarjota kiitoksena palan täydellistä mansikka-juustokakkua.

Upea juustokakku valmistuu ilman uunia

Hyydytetyn juustokakun voi leipoa kokonaan ilman uunia, sen pohja tehdään helposti digestive-kekseistä.

Voit murentaa pohjaan tarvittavat keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Jos päätät käyttää kaulinta, laita keksit joko leivinpaperin väliin tai hyvin suljettuun muovipussiin. Pyöräytä sitten   kaulinta muutaman kerran, kunnes keksit ovat tasaisena muruna. Sekoita sen jälkeen keksimurujen joukkoon sulatettu rasva.

Ennen kuin taputtelet keksi-voiseoksen irtopohjavuokaan, leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Sen avulla valmis kakku on helpompi siirtää tarjoilulautaselle. Kakun irrottaminen vuoasta helpottuu, jos leikkaat muovikelmusta leveän suikaleen ja vuoraat sillä vuoan reunat. Näin kakun reunasta tulee kaunis ja tasainen.

mansikka-limettikakku

Juustokakun täytteet hyytyvät liivatteella

Juustokakku on parhaimmillaan suussa sulavaa herkkua. Taika piilee vaahtomaisissa, kermaisissa juustotäytteissä, jotka tässä reseptissä maustetaan makealla mansikkasoseella ja limetin kuorella sekä mehulla.

Jotta kakun täytteet pysyvät kuosissa, juusto-kermamassa hyydytetään liivatteella. Liivatteen käyttö on helppoa, kunhan muistaa nämä neljä yksinkertaista vaihetta:

  1. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä
  2. Sulata/liuota pehmenneet ja lähes kuiviksi puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen
  3. Sekoita liivateseos tasaiseksi
  4. Kaada liivateseos hyydytettävään täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

Kakun täytteiden hyytyminen onnistuu, kun varaat mansikka-juustokakun teolle aikaa. Täytteiden hyytyminen jääkaapissa vie useamman tunnin. Parhaan tuloksen saat, kun annat kakun hyytyä yön yli. Tällöin se on myös helposti leikattavissa.  Kesän ihanin mansikka-juustokakku viimeistellään tumma- ja valkosuklaakoristein.

Resepti:  mansikka-juustokakku.

Lue myös ruokatoimittaja Marita Suontaustan vinkit liivatteen käyttöön.

Poimi lisää herkullisia juustokakkureseptejä:

Juustokakku lasissa

Jäädytetty mansikkajuustokakku

Juustokakkua ja vadelmakastiketta New Yorkin tyyliin

Kevyt raparperijuustokakku

Mustikkainen Creme fraiche -juustokakku

Kotiliesi.fi: Vadelmajuustokakku purkissa

Tallenna

Tallenna

Tallenna

X