Ruoka

Käärijän voittoon siivittänyt Piña Colada -mocktail – tätä juomaa voi kumota vaikka kaksin käsin

Käärijän trooppinen Piña Colada -mocktail sopii nautittavaksi niin arkena kuin viikonloppuna. Surauta mocktail blenderissä ja ota osaa voitonhuumaan.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Nelli Kenttä, Istock

Käärijän trooppinen mocktail on saanut inspiraatioita Piña Coladasta.

Käärijän trooppinen Piña Colada -mocktail sopii nautittavaksi niin arkena kuin viikonloppuna. Surauta mocktail blenderissä ja ota osaa voitonhuumaan.

Muutama piña colada on jo takana / Silti mul on vielä naamataulu vakava / Ilta on vielä nuori ja aikaa kumota / Tää jäinen ulkokuori on aika tuhota.

Näin lauletaan Käärijän euroviisussa. UMK-kilpailun voittokappale Cha Cha Cha on nyt kaikkien huulilla. Finaalin ratkaisseita pisteitä kertyi Käärijälle huimat 539, mikä teki hänestä ylivoimaisen voittajan. Toiseksi tullut Portion Boys sai 152 pistettä.

Kappaleessa mainittu Piña Colada -cocktail sisältää tujusti rommia, mutta se taipuu myös alkoholittomaksi mocktailiksi. Juoma sopii siis yhtä hyvin lauantai-iltaan kuin maanantaiaamuun!

Alkoholittoman drinkkireseptin pikaluetteli UMK-finaalissa selostaja Mikko Silvennoinen voiton ratkettua.

”Saanen kertoa vielä omituisen hienon drinkkireseptin tähän iltaan, ja tämä on Käärijältä itseltään”, viisuveteraani alusti ja luetteli trooppiset ainesosat.

Piña Colada mocktail -resepti

  • 3 dl jäisiä ananaksenpaloja
  • jääpalat
  • 2 dl kylmää kookosmaitoa
  • 2 dl kylmää ananasmehua
  • vähän ruokosokeria

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja surauta juoma tasaiseksi. Kaada valmis juoma lasiin ja nauti.

Käärijän drinkki ja showpainiyhteys

Alun perin drinkki näki päivänvalon jo vuonna 1954 Puerto Ricossa. Caribe Hilton -hotellin baarimikko kehitti sen uudeksi nimikkojuomaksi.

Hauska yhteys löytyy myös Käärijän esityksen, Piña Coladan ja showpainijalegendan Hulk Hoganin väliltä. Käärijä esiintyi showpainikehässä kappaleen musiikkivideolla, samalla kun lauloi Piña Coladasta. Showpainija Hulk Hogan taas on nimennyt kappaleessa mainitun cocktailin lempijuomakseen. Liekö sattumaa?

Kasarilla ja ysärillä trendikäs Piña Colada saa Käärijän voitosta Suomessa uutta nostetta. Seuraavaksi Cha Cha Cha kuullaan toukokuussa Liverpoolissa, missä Käärijä edustaa Suomea Euroviisuissa. Kisakatsomossa on hyvä syy valmistaa muutama Piña Colada -mocktail lieventämään kisajännitystä.

Euroviisujen semifinaalit käydään 9. ja 11. toukokuuta. Semifinaalista jatkoon päässeet kilpailevat voitosta finaalissa 13. toukokuuta.

Käärijän voiton ja pitkän glitterintäyteisen viisuhuuman kunniaksi kannattaa surauttaa blenderissä tämä alkoholiton suosikki.

X