
Parhaat kuppikakkujen kuorrutukset saavat hymyn huulille – näin syntyvät lumiukot, kaktukset ja merenneidot
Kuppikakkujen koristelussa saa käyttää mielikuvitusta aimo annoksin. Kuppikakut ovat hauskaa tarjottavaa niin brunssilla, syntymäpäivillä kuin pikkujouluissakin!
Hempeät, lempeät ja mielikuvitusrikkaat koristeet ovat kuppikakuissa suosittuja.
Kuppikakkujen koristelussa saa käyttää mielikuvitusta aimo annoksin. Kuppikakut ovat hauskaa tarjottavaa niin brunssilla, syntymäpäivillä kuin pikkujouluissakin!
Kuppikakku eli vuokaleivos on pieni ja makea leivonnainen, jonka kruunaa näyttävä kuorrutus. Itse leivonnaisen tekeminen ei ole haastavaa, mutta kuorrutteet ja päällysteet ovatkin sitten asia erikseen – ne ovat tekijänsä näköisiä! Koristeluissa vain mielikuvitus on rajana.
Kuorrutetrendeissä muodissa ovat olleet jo tovin aikaa yksisarviskakut, mutta nyt nuo taruolennot ovat saaneet kilpakumppanikseen merenneidot. Meren aaltoihin sukeltavien merenneitojen pyrstöt sojottavat kuppikakkukuorrutteista.
Katso myös: Trendikkäät merenneitokulhot ja yksisarvisruoat viettelevät väreillään ja mauillaan
Muita trendejä maailmalla ovat myös mehikasvi- ja kaktuskoristeet, keksit, kukat ja valuvat ”drip cakes” -kuorrutteet. Aidot, tuoreet hedelmät ja marjat ovat myös suosittuja vaahtokarkkimaisten kuorrutteiden, jopa ylimakeiden makujen, vastapainoksi.
Inspiroidu kuppikakkujen koristeluista:
Kaktus- ja mehikasvikoristeet näyttävät upeilta kuppikakkujen kruununa! Suklaamuffini näyttää aivan mullalta.
Perinteisten kuppikakkujen ohje:
Ainekset:
- 3 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita
- 1 dl maitoa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Kuorrutus:
- 1 dl sitruunatahnaa (lemoncurd)
- 100 g tuorejuustoa
- 50 g pehmeää voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 2–3 dl tomusokeria
Valmistusohje:
1. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, vähän jäähtynyt rasva ja maito munavaahtoon.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varoen taikinaan. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuoriraaste.
3. Täytä 2/3 osaa muffinivuoasta taikinalla. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Näppärimmin sekoittaminen käy sähkövatkaimella. Jaa kuorrutus leivonnaisten päälle ja koristele makusi mukaan.
Katso video marmoroinnista – 4 askelta joulun upeimpaan kakkuun
Lähde: Createthatcake.com, Sunflourbakingcompany.com, Youtube
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous