Ruokajutut

Trendikkäät merenneitokulhot ja yksisarvisruoat viettelevät väreillään ja mauillaan

Värikkäät merenneitokulhot ja yksisarvisannokset hurmaavat ulkonäöllään ja terveellisyydellään. Katso reseptit merenneitosmoothiekulhoon ja yksisarvisnuudeleihin ja -poppareihin.
27.2.2018 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Tiina Rantanen

Myyttisten hahmojen trendi on valloittanut kaikenikäisten tyttöjen sydämet. Pikkutyttöjen keskuudessa yksisarvinen on lastenjuhlien supersuosittu teema, teinit lipittävät Starbucksissa Unicorn Frappuccinoja ja paahtoleipien tuorejuusto on saanut sunnuntaibrunssilla sateenkaaren värit.

Trendistä tietämättömille kerrottakoon, että yksisarvisannokset ovat yleensä makeita herkkuja, jotka tuunataan överiksi pastellinvärisin vaahtokarkein ja nonparellein sekä erilaisin piparimuotilla kuvioiksi leikatuin hedelmin. Kaiken kruununa annoksessa on usein sokerista muotoiltu sarvi.

Suolaista unicorn-tarjottavaa ovat muun muassa punakaalin keitinvedellä värjätyt noodelit, jotka tarjotaan joko höyrytettyjen kasvisten tai pesto-kastikkeen kanssa.

Merenneitokulhot ovat nuorten naisten voimaruokaa

Yksisarvisten seuraan on loiskauttanut myös toinen myyttinen hahmo, merenneito. Merenneitokulhoista eli Mermaid Bowleista on tullut kaikkialla maailmassa nuorten naisten voimaruokaa, joita nautitaan niin aamiaiseksi kuin välipalaksi.

Näin teet merenneitosmoothiekulhon:

1. Viipaloi kolme kypsää banaania ja pakasta viipaleet.

2. Pane banaaniviipaleet, puolikkaan avokadon hedelmäliha, 3/4 dl vaniljalla maustettua mantelimaitoa ja 1/2 tl  (sinistä) spirulinajauhetta tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes seos on pirtelömäistä.

(Vaihtoehtoisesti mausta 2-3 dl kreikkalaista jogurttia halutessasi hunajalla ja värjää jogurtti  vihreäksi 1 tl spirulina-jauhetta)

3. Kaada smoothie kulhoon ja koristele haluamallasi tavalla: hedelmin, marjoin, granolalla, siemenillä ja nonparelleilla.

Näin teet yksisarvisnoodelit

1. Suikaloi noin 300 g punakaalia ja keitä sitä suolavedessä, kunnes väri irtoaa keitinveteen, noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja kuumenna uudestaan kiehumispisteeseen.  Ota kattila liedeltä.

2. Laita 200-250 g pikariisinoodeleita suureen kulhoon. Lisää kiehuvaa punakaalin keitinlientä niin, että noodelit peittyvät. Anna hautua kolmisen minuuttia.

3. Valuta noodelit ja puolita annos. Purista 1/2 limetin mehu toiseen annokseen, happo muuttaa lilat noodelit pinkeiksi.

4. Nostele pastalautaselle  tai -kulhoon molempia noodeleita ja tarjoa vihreän tuorepeston ja parmesaanilastujen kanssa.

Yksisarvisnuudelit

Yksisarvisnuudelit saavat veikeän värinsä punakaalista ja limetin mehusta.

Näin teet yksisarvispopparit

1. Valmista mikropopparit pakkauksen ohjeen mukaan.  Mikäli haluat värjätä popcornit vaaleanpunertaviksi, sekoita niiden joukkoon 2 tl punajuurijauhetta ja ravista hyvin.

2. Sekoita kulhossa popcornit, pussillinen sateenkaarivaahtokarkkeja ja kourallinen jogurttirusinoita.

3. Jaa herkut annoskulhoihin ja koristele kulhot nurinpäin käännetyllä jäätelötötterön vohvelilla. Näin sinulla on Unicorn Popcorn Bowl.