Leivonta

Söisitkö muffinssivuoan? Testasimme syötävät vuoat – lue, miltä ne maistuivat!

Teksti: Emmi Toivonen Kuvat: Valmistaja ja Emmi Toivonen

Testasimme Dr. Oetkerin uudet muffinssivuoat, jotka voi pistellä poskeen muffinssin mukana. Voiko näitä oikeasti syödä vai maistuvatko ne liian oudolta?

Dr. Oetker on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen muffinssivuoan – syötävän! Kahdessa eri värissä saatavat vuoat valmistetaan pääasiassa sokerittomasta tärkkelyksestä ja ne muistuttavat ohutta vohvelia.

Syötäviä vohvelivuokia voi valmistajan mukaan käyttää niin makeiden kuin suolaisten leivonnaisten valmistuksessa. Ne kestävät paiston tavallisten muffinivuokien tapaan ja niiden maku on neutraali.

Millaisia vuoat ovat käytössä?

Päätin leipoa muutaman muffinssin testatakseni onko näistä vohvelivuoista mihinkään. Tein kaura-omenamuffineita, joista tulee kypsinä melko jämäköitä.

Käytin apuna muffinipeltiä, johon laitoin tyhjät vuoat. Nämä vohvelivuoat ovat tavallisia paperivuokia jämäkämpiä, mikä on ainakin omaan makuuni hyvä asia. Yksinkertainen paperivuoka saattaa levitä tai liikkua, kun sinne annostelee taikinaa, mutta vohvelivuoat pysyivät nätisti kasassa kovemman materiaalin ansiosta.

Kypsennys ei tehnyt vuoalle oikeastaan mitään muuta kuin pehmensi sitä. Vuoka liimantui muffinssin reunoihin kiinni samaan tapaan kuin paperinenkin, joskin vohvelivuoka ei irtoa yhtä hyvin muffinssista kuin paperinen. Luonnollisesti sen ei ole tarkoituskaan irrota, koska sen voi syödä. Jos joku ei kuitenkaan haluaisi vuokaa syödä, on sen irrottaminen vähän sottaisempaa.

Miltä vohvelivuoka maistuu?

Vohvelivuoka on valmistajan lupauksen mukaisesti melko neutraali maultaan, ei suolainen, eikä makea. Siinä on kuitenkin ikävän pahvinen maku, jonka kyllä huomaa. Pehmennyt vuoka on myös suutuntumaltaan hieman limainen. Vuokaa on loppujen lopuksi aika pieni määrä yhtä muffinssiä kohden, joten se hukkuu suussa itse leivonnaisen joukkoon.

Lopullinen tuomio

Nämä vuoat ovat luultavasti parhaimmillaan esimerkiksi lastenjuhlissa. Pienten juhlijoiden ei tarvitse erikseeen kuoria muffinsseja paperista, kun ne voi syödä vuokineen päivineen. Lapsista vuoan syöminen saattaa olla myös hauskaa.

Vuoat ovat ihan hauska kuriositeetti myös aikuisten kahvipöydässä, mutta hienostuneille kahvittelukutsuille ne eivät ehkä ole paras valinta. Kannattaa myös huomioida, että näihin vuokiin etukäteen tehdyt ja jääkaapissa säilötyt muffinssit eivät välttämättä ole hyvä tarjottava, koska vuoan koostumus muuttuu melko limaiseksi.

Syötävät vuoat ovat kiva idea ja niitä oli hauska päästä kokeilemaan. Vuokien hinta on noin 4 euroa/pakkaus ja yksi pakkaus sisältää 10 vuokaa. Ihan jo hintansa vuoksi, näitä tuskin tulee paljon käytettyä. Erikoisuutta etsivälle nämä ovat kuitenkin ihan kelpo tuote kokeiltavaksi.

X