Ruoka

Nutellakuusi on tämän joulun hittiherkku! Näin valmistat suklaisen torttukuusen

Haluaisitko joulupöytääsi upean, herkullisen ja helposti valmistuvan jälkiruoan? Trendikäs nutellakuusi on vastaus toiveeseesi. Nutellan lisäksi torttukuusen voi täyttää esimerkiksi luumuhillolla.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock, Otavamedia

Nutellakuusi oli vuoden 2017 joulun hittiherkku.

Haluaisitko joulupöytääsi upean, herkullisen ja helposti valmistuvan jälkiruoan? Trendikäs nutellakuusi on vastaus toiveeseesi. Nutellan lisäksi torttukuusen voi täyttää esimerkiksi luumuhillolla.

Tuunattujen joulutorttujen lisäksi tämän joulun hittileivonnainen on sosiaalisen median perusteella nutellakuusi. Instagram on täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä lehtitaikinasta ja Nutella-levitteestä tehtyjä kuusia. Nutellan lisäksi täytteeksi sopii mainiosti myös perinteinen luumumarmeladi!

Haluaisitko kokeilla Nutella- tai joulutorttukuusen valmistusta? Katso ohjeet alta.

Nutellakuusen resepti

Ainekset:

  • 2 klp (a’ 600 g) lehtitaikinalevyjä
  • 4 rkl Nutellaa tai valitsemaasi marmeladia tai levitettä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Ripaus tomusokeria koristeluun

Valmistusohjeet:

1. Kauli lehtitaikinalevyt jauhotetulla alustalla uunipellin kokoisiksi. Leikkaa levyt kuusen mallisiksi kolmioiksi. Muotoile taikinalevyjen alareunaan kuuselle jalka.

2. Aseta toinen taikinalevy leivinpaperin päälle pellille. Levitä taikinan päälle tasainen kerros täytettä. Aseta päälle toinen lehtitaikinalevy ja paina taikinalevyt kevyesti kiinni toisiinsa.

3. Tee kuuselle oksat leikkaamalla sivuille viiltoja noin 1½–2 cm:n välein. Pyöräytä kutakin taikinasuikaletta pari kertaa myötäpäivää kierteelle.

4. Voitele nutellakuusi lopuksi kananmunalla. Paista kuusi uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia kunnes kuusi on saanut kauniin värin. Koristele lopuksi tomusokerilla.

Vinkki! Tastemade-ruokamedian Instagram-videolta näet, kuinka nutellakuusi valmistuu:

Helpompi tapa valmistaa nutellakuusi!

Voit myös kokeilla hieman yksinkertaisempaa tapaa valmistaa torttukuusi. Tässä versiossa säästyt kieputtamisen vaivalta ja lopputulos on silti upea!

Nutella- tai joulutorttukuusi on herkullinen ja näyttävä joulunajan jälkiruoka.

Valmistusohjeet:

1. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä kaksi tasakylkistä kolmiota, joiden pidemmät sivut ovat noin 20 senttiä pitkiä ja kanta noin 15 senttiä leveä.

2. Nosta toinen kolmioista leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä kolmion päälle täytettä. Aseta päälle toinen kolmio.

3. Leikkaa sivuille viiltoja ”oksiksi” 2–3 sentin välein.

4. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes torttu on kauniin ruskea.

X