Gluteeniton leipä
Brunssi, lounas- tai illallispöytään valmistettu gluteeniton leipä maistuu samalla tavalla kuin perinteinen itsetehty vuokaleipä. Valmista leivän juuri jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Ainekset
Juuri
- 3 dl vettä
- 1 omena
- 2 dl tattarijauhoja
Leipä
- leivän juuri
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl siirappia
- (½-1 tl kuminaa)
- (½ tl fenkolia)
- 1 tl suolaa
- 2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 2-3 dl Jyttejauhoa
Valmistusohje
1. Tee juuri edellisenä päivänä. Sekoita kädenlämpöinen vesi, omena raastettuna ja jauhot ja anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.
2. Toisena päivänä lisää juureen haaleaa vettä, murennettu hiiva, (mausteet), suola ja jauhot ja alusta löysähkö taikina.
3. Anna kohota voidellussa vuoassa reilu tunti ja paista 200 asteessa 35-45 minuuttia.
330 kJ (80 kcal) 1 pala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous