Reseptit

Gluteeniton leipä

Brunssi, lounas- tai illallispöytään valmistettu gluteeniton leipä maistuu samalla tavalla kuin perinteinen itsetehty vuokaleipä. Valmista leivän juuri jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juuri

  • 3 dl vettä
  • 1 omena
  • 2 dl tattarijauhoja

Leipä

  • leivän juuri
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • (½-1 tl kuminaa)
  • (½ tl fenkolia)
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 2-3 dl Jyttejauhoa

Valmistusohje

1. Tee juuri edellisenä päivänä. Sekoita kädenlämpöinen vesi, omena raastettuna ja jauhot ja anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.

2. Toisena päivänä lisää juureen haaleaa vettä, murennettu hiiva, (mausteet), suola ja jauhot ja alusta löysähkö taikina.

3. Anna kohota voidellussa vuoassa reilu tunti ja paista 200 asteessa 35-45 minuuttia.

330 kJ (80 kcal) 1 pala

X