Limettisiikaa ja timjamivoita
Siikafileet marinoidaan limettimehulla ja paistetaan rapeiksi paistinpannulla. Lisukkeeksi sopii keväinen parsa-kvinoa.
Ainekset
- 4 pientä siikafileetä
- 1 limetin mehu ja raastettu kuori
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä rouhittuna
Timjamivoi
- 100 g voita
- 1 limetin mehu ja raastettu kuori
- 3-4 rkl hienonnettua timjamia
Valmistusohje
1. Laita timjamivoin voi ja timjami kattilaan sulamaan. Mausta se lopuksi limetin mehulla ja raastetulla kuorella.
2. Aseta puhdistetut siikafileet leivinpaperin päälle ja kuivaa ne talouspaperilla. Mausta yhden limetin mehulla sekä raastetulla kuorella ja suolalla sekä pippurilla.
3. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja paista fileet molemmin puolin kullanruskeiksi.
4. Ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet.
Tarjoa esimerkiksi parsa-kvinoan kanssa.
Lisää siikaa mainioiden lisukkeiden kera:
Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos
Kotiliesi.fi: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous