Limettisiikaa ja timjamivoita

Limettisiikaa ja timjamivoita 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Siikafileet marinoidaan limettimehulla ja paistetaan rapeiksi paistinpannulla. Lisukkeeksi sopii keväinen parsa-kvinoa.

Ainekset

4 pientä siikafileetä
1 limetin mehu ja raastettu kuori
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä rouhittuna

Timjamivoi

100 g voita
1 limetin mehu ja raastettu kuori
3-4 rkl hienonnettua timjamia

Valmistusohje

1. Laita timjamivoin voi ja timjami kattilaan sulamaan. Mausta se lopuksi limetin mehulla ja raastetulla kuorella.

2. Aseta puhdistetut siikafileet leivinpaperin päälle ja kuivaa ne talouspaperilla. Mausta yhden limetin mehulla sekä raastetulla kuorella ja suolalla sekä pippurilla.

3. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja paista fileet molemmin puolin kullanruskeiksi.

4. Ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet.

Tarjoa esimerkiksi parsa-kvinoan kanssa.

Lisää siikaa mainioiden lisukkeiden kera:

yrttipaneroitua siikaa

Yrttipaneroitua siikaa

limemarinoidut siikafikeet ja parsa-perunapaistos

Limemarinoidut siikafileet ja parsa-perunapaistos

siika kapriskastikkeella

Siika kapriskastikkeessa

Kotiliesi.fi: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat