Mansikkamalja
Mansikka ja raparperi ovat mainio makupari. Marjakauden alkajaisiksi nautitaan marjoja mausteisessa raparperiliemessä.
Ainekset
- 1 l mansikoita
MAUSTELIEMI:
- 2 dl laimennettua raparperimehua
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 oksa rosmariinia
- 1 pieni oksa sitruunamelissaa
- 1 pieni oksa minttua
Koristeeksi:
- Kauden syötäviä kukkia kuten orvokkeja ja lemmikkejä
Valmistusohje
Kiehauta sokeriliemi ja mausta liemi tuoreella raparperimehulla, rosmariinilla ja sitruunamelissalla sekä mintulla. Anna liemen jäähtyä.
Poista mansikoista kannat ja jaa marjat annosmaljoihin.
Valuta marjoille mausteinen liemi ja tarjoa maljat kylminä.
Kesäisimmät jälkiruoat syntyvät mansikoista:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous