Reseptit

Vaniljaletut ja raparperisiirappi

Alkukesän makeimmat maut juhlivat tässä jälkiruoassa. Vaniljalettujen kanssa on tarjolla raparperisiirappia, mansikoita ja nektariinia.

Teksti:
taina salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Pitsireunaiset letut voi täyttää hillolla tai marjoilla ja kääräistä rullalle.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria tai 1 rkl sokeria

siirappi

  • 2 dl vettä
  • 1 l paloiteltua raparperia
  • 2 1/2 dl sokeria

lisäksi

  • mansikoita
  • nektariineja
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Tee ensin siirappi. Pane vesi ja raparperipalat kattilaan. Keitä, kunnes raparperi on soseutunut. Painele seos siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää sokeri ja keitä siivilöityä seosta 5–10 minuuttia tai kunnes se on siirappimaisen sakeaa.

2. Sekoita munat maitoon, lisää vaniljakastike. Vatkaa jauhot taikinaan, lisää mausteet. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.

3. Paista taikinasta voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Tarjoa letut vastapaistettuina siirapin, mansikoiden, paloiteltujen nektariinien ja kermavaahdon kanssa.

Letut on kesäherkku vailla vertaa:

korvapuustiletut

Korvapuustiletut ja jäätelöä

banaani-kinuskiletut

Banaani-kinuskiletut

suklaaletut

Suklaaletut

Kotiliesi.fi: Koskenkorvalla liekitetyt appelsiiniletut

X