Ruokajutut

Uunifetapasta – joko kokeilit somen uutta hittireseptiä? Lisää mukaan valkosipulia sekä timjamia ja makuelämys on taattu!

Oletko jo kuullut uunifetapastasta? Liemessä-ruokablogin simppeli ja herkullinen pastaresepti on innostanut monia kotikokkeja kokkaamaan uunissa fetaa ja kirsikkatomaatteja. Valmis seos lisätään pastaan – ja voilà! Katso myös pienet tuunausvinkit.
11.2.2019 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: iStock

Feta ja kirsikkatomaatit yhdessä ovat oivallinen makupari – myös uunissa valmistettuna. Kun yhdistät tämän uunissa paahdetun seoksen pastaan, on edessäsi aikamoisen tuhti ja herkullinen annos! Liemessä-bloggaaja Jennin kehittelemä uunifetapasta on saavuttanut alle viikossa suuren somesuosion: kotikokkailijat innostuivat eritoten viikonloppuna testaamaan – sekä tuunaamaan – tätä superhelppoa reseptiä.

Lue myös: Anni Hautalan superhelppo resepti! Uunifeta vie kielen mennessään – tätä herkkua pitää maistaa itse

Liemessä-blogin uunifetapasta kahdelle:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jenni Häyrinen | Food artist (@liemessa) jakama julkaisu

Tähän Liemessä-blogin lanseeramaan uunifetapastaan tarvitset vain pastaa, paketillisen fetajuustoa, oliiviöljyä, chiliä, kirsikkatomaatteja ja mausteita – äläkä unohda yrttejä ja valkosipulia!

Uunifetapastan ainekset:

  • 250 g pastaa
  • 200 g fetajuustopaketti
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 punainen chilipalko
  • 1–2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • pippuria
  • ripaus suolaa

tarjoiluun:

  • Basilikaa

Uunifetapastan ohje:

1. Laita uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili paloiksi ja sirottele fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

2. Paista feta uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä sen jälkeen uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.

Jenni muistuttaa blogissaan, että kirsikkatomaattien kanssa ei kannata kitsastella.

Testaa myös: Feta-uunijuurekset

Uunifetapasta innosti testailemaan – kotikokkien vinkit

#Uunifetapasta – tällä hetkellä uunifetapastasta on tulossa kovaa vauhtia Instagram-hitti. Monet innokkaat kotikokit testasivat uutta reseptivinkkiä viikonlopun aikana sekä myös tuunasivat ohjetta.

Moni lisäsi uunivuokaan mukaan valkosipulinkynsiä. Osa kokeili lisätä fetan päälle myös hunajaa ja timjamia. Chilin voi halutessaan korvata myös punaviinipippurilla. Radiojuontaja Anni Hautalan uunifetareseptiä mukaillen voit myös laittaa kylkeen mukaan nipun parsaa ja oreganoa.

”Korvasin chilin punaviinipippurilla. Tietysti ripaus punaviinisuolaa. Ihan tajuttoman herkullista”, kirjoittaa @culinaristit.com.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

(English below)⠀ Voihan #uunifetapasta ! Pitihän se kokeilla tätä @liemessä Jennin hittipastaa, ja en kyllä ihmettele, miksi tästä tuli suosittu. 😋 Uunissa paahdetut #fetajuusto ja #kirsikkatomaatit toimivat täydellisesti pastan kanssa. Meillä ei tosin ollut tavallista pastaa, vaan testiin pääsi @palmusto n #kikhernepasta . Toimii!Lisäsin vielä joukkoon pari valkosipulinkynttä ja timjamia uuniin paahtumaan ja tuoksu oli huumaava.⠀ ⠀ ⠀ ⠀ Happy Sunday! ❤️ Today I cooked this super easy pasta with oven roasted cherry tomatoes, feta cheese, olive oil, chili and garlic. Mixed them with pasta and there it was: a simple but delicious lunch. The recipe was created by @liemessä .

Henkilön Tuuli | Recipe creator 🇫🇮 (@herkkuhetkia) jakama julkaisu

”Lisäsin vielä joukkoon pari valkosipulinkynttä ja timjamia uuniin paahtumaan ja tuoksu oli huumaava”, @herkkuhetkiä kirjoittaa.

Timjami sopii loistavasti fetauunipastan kanssa, vinkkaa myös @ainajohanna.

Valkosipulin ystävät: uunifetapastaan sopii myös loistavasti aimo annos valkosipulia!

”Vinkkinä, että tomaattien laatuun kannattaa panostaa ja ne kannattaa myös puolittaa jos haluaa välttyä uuninpesuoperaatiolta ja öljyn käryltä”, vinkkaa @puistolanbistro-blogisti.

”Rustiikkisuus, helppous, paahdetun fetan yllättävä kermaisuus ja chilin vieno polte takaavat, että kokkailupäivästä riippuen annos on joko arjen luksusta tai viikonlopun herkkua”, vinkkaa @viinitollo viinisuosituksen kera.

Lue myös:

Helpot laatikkoruoat valmistuvat itsekseen uunissa – näppärät ohjeet arkeen

Suosittelemme testaamaan:

Uunimunakas kahdelle

Grillattu feta: salaatteihin, lisäkkeeksi tai herkutteluun sellaisenaan

Lähde: Liemessä-blogi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *