Ruoka

Tätä konjakkimurokakkua Annan lukijat rakastavat

Yksinkertaisen hyvän konjakkimurokakun ohje on yksi Annan ruokakorttien suosikeista. Maista vaikka itse!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Tämä Anna-lehdessä julkaistu konjakkimurokakku-resepti on yksi Annan lukijoiden suosikeista.

Yksinkertaisen hyvän konjakkimurokakun ohje on yksi Annan ruokakorttien suosikeista. Maista vaikka itse!

 

Ainekset

250 g pehmeää voita

1/dl sokeria

3 huoneenlämpöistä munaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/dl konjakkia

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Lisää viimeiseksi konjakki varovasti sekoittaen.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8 l).

3. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

X