Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Karitsan paahtopaisti, uunipunajuuret ja mantelikvinoa sekä muita herkkuja viikon varrelle

Nyt ollaan jo joulutunnelmissa ja varsin herkullisten ruokien äärellä.
11.12.2017 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tällä viikolla kookoksinen broileripata saa makua tähtianiksesta ja hurmaavassa porosalaatissa ilahduttaa pirteä puolukkamajoneesi. Sunnuntaina tehdään karitsan paahtopaistia uunipunajuurten ja mantelikvinoan kera. Tätä herkkua kelpaisi tarjota vaikka joulupöydässä. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta.

kukkakaalibiryani

Maanantai

Kukkakaalibiryani

Helppo

30-60 min

Kukkakaalibiryani on lämpimän mausteinen kasvisruoka, jossa ihastuttavat kaneli, kurkuma ja kardemumma. Keltaiset rusinat ovat hauskoja sattumia riisipohjaisen ruoan seassa. Lisää päälle paistettuja sipulirenkaita sekä manteleita ja kruunaa annos jogurttikastikkeella.

Kukkakaalibiryanin ohjeen löydät täältä.

Katkarapulaksa

Tiistai

Katkarapulaksa

Helppo

Alle 30 min

Laksa on kookospohjainen, herkullisen mausteinen keitto Malesiasta. Eksoottisesta alkuperästään huolimatta soppa sopii mainiosti myös arkiruoaksi. Sipulit kuullotetaan kattilassa mausteiden kanssa ja annetaan sitten muhia tovi kookosmaidossa. Lopuksi joukkoon lisätään sulatetut katkaravut. Ja valmista tuli. Halutessasi voit tukevoittaa ruoan riisinuudeleilla tai tarjota lisänä jasmiiniriisiä.

Katkarapulaksan ohjeen löydät täältä.

kylmäsavuporo-omenasalaatti ja puolukkamajoneesi

Keskiviikko

Kylmäsavuporo-omenasalaatti ja puolukkamajoneesi

Helppo

Alle 30 min

Tämä salaatti on kokoelma kaikkea hyvää: voissa paistettuja omenalohkoja, kylmäsavustettua poroa ja aromikasta lampaanmaitojuustoa. Annoksen kruunaa puolukoilla piristetty majoneesikastike. Tätä söisi mielellään myös joulupöydässä.

Kylmäsavuporo-omenasalaatin ja puolukkamajoneesin ohjeen löydät täältä.

tähtianiksella maustettu broileri-kookospata

Torstai

Tähtianiksella maustettu broileri-kookospata

Helppo

30-60 min

Kookospohjaisessa kanapadassa on mausteena tähtianista ja sattumina perunoita sekä paksoita eli pinaattikiinankaalia. Kun kaveriksi keittää riisiä, ei kenellekään taatusti jää nälkä.

Tähtianiksella maustetun broileri-kookospadan ohjeen löydät täältä.

kana-pistaasipähkinäpasta

Perjantai

Kana-pistaasipähkinäpasta

Helppo

Alle 30 min

Vain muutama raaka-aine, lyhyt valmistusaika ja silti simppelisti mahtava maku. Kana-pistaasipähkinäpasta on perjantairuokaa parhaimmillaan.

Kana-pistaasipähkinäpastan ohjeen löydät täältä.

Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi

Lauantai

Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi

Keskitaso

30-60 min

Tämän uunilohen juju on pehmeä vuohenjuusto ja rapeaksi paahtunut serranokinkku, joista syntyy hetkessä juhlava kuorrute. Lisukkeena maistuu vaikkapa riisi tai perunat, juomana lasillinen pinot noir -viiniä.

Vuohenjuustolla kuorrutetun uunilohen ohjeen löydät täältä.

karitsan paahtopaisti, uunipunajuuret ja mantelikvinoaa

Sunnuntai

Karitsan paahtopaisti, uunipunajuuret ja mantelikvinoa

Keskitaso

Yli 2 h

Sunnuntaina ollaan herkullisten asioiden äärellä. Kanelista, inkivääristä ja fenkolinsiemenistä joulun makua saava karitsan paahtopaisti tarjotaan uunipunajuurten ja maukkaan mantelikvinoan kanssa. Jos etsit joulupöytään kinkulle korvaajaa, tässä mainio ehdokas!

Karitsan paahtopaistin, uunipunajuurten ja mantelikvinoan ohjeen löydät täältä.

jäädytetty kinuski-juustokakku

Jäädytetty kinuski-juustokakku

Keskitaso

Yli 2 h

Täyteläistä juustokakkua lakoilla ja kinuskikastikkeella kuorrutettuna. Tämä jäädytetty juustokakku sulaa kirjaimellisesti suuhun. Onkohan edes laillista leipoa mitään näin hyvää?

Jäädytetyn kinuskijuustokakun ohjeen löydät täältä.

Lue myös

Suosittelemme