Karpalo-pataleipä
Leivonta

Vaivaamatta valmis – oletko jo kokeillut pataleipää?

Supersuosioon noussut trendikäs pataleipä on laiskan leipurin unelma, sillä taikinaa ei vaivata lainkaan. Onnistuaksesi tarvitset vain hieman enemmän aikaa ja ripauksen malttia sekä kannellisen, uuninkestävän padan.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Karpalo-pataleivän rapean kuoren sisään kätkeytyy pehmeä ja maukas sisus. Kun leivot taikinan illalla jääkaappiin kohoamaan ja paistat sen herättyäsi, saat lämmintä leipää aamun herkkuhetkiin.

Pataleipä

Pata porisee -blogissa herkutellaan toden teolla. Runsaasti maistuvia sattumia sisältävä suklaa-hasselpähkinäpataleipä on omaa luokkaansa esimerkiksi viikonloppubrunssille.

leipätaikina

Mukana maku -blogissa oiotaan mutkat suoriksi mausta tinkimättä. Terveellistä kauraa ja täysjyvää sisältävä kuitupitoinen pataleipä on suositun leivän pikaversio, sillä se kohoaa alle tunnissa.

Lisää helppoja leipäreseptejä:

pannuleipä

Pannuleipä

vuokaleipä

Vuokaleipä

Vaivaton hiivaleipä padassa

Kotiliesi.fi: Punajuuripataleipä

X