Vinkit

Syksyn uutuuksia: valmiita kasviskeittoja, paahtopaistia, broileriherkkuja, leikkeleitä ja tortilloja

Teksti: Anna.fi

Syksyn kiireissä kaivataan arkiruoanlaittoa helpottavia ratkaisuja, mutta myös viikonlopun ruoanlaittoon uunissa hitaasti muhivia herkkuja. Katsastimme syksyn uutuustuotteita ja poimimme niistä kiinnostavimpia.

ruokaostoksilla

 

Kasviskeittoja kiireiselle

Atrian mikrossa lämitettävien uutuuskeittojen makuja ovat punajuuri-vuohenjuusto ja pinaatti-nokkonen.

Atrian kasviskeitot: punajuuri-vuohenjuusto, pinaatti-nokkonen

Punajuurikeiton punajuuri on kotimaista ja vuohenjuusto Juustoportin. Keitto on laktoositon ja gluteeniton.

Perinteinen pinaattikeitto on tuunattu nyt nokkosella ja ripauksella rucolaa. Keiton makua pyöristää Juustoportin kermajuusto ja kerma. Keitto on laktoositon.

Valmiskeitot on pakattu 300 gramman pakkauksiin ja ne on valmistettu Suomessa.

Kasviskeitto valmistuu 30-60 minuutissa itse tehtynä, kokeile vaikkapa Benin bataattisosekeittoa.

Paistisuikaleita pita-leivän täytteeksi

HK:n sisäpaistisuikaleHKScan Finland Oy:n uutuuksien joukosta löytyivät suomalaisesta naudan sisäpaistista leikatut suikaleet. Sisäpaistisuikaleet soveltuvat vaikkapa kastikkeisiin ja tortillojen tai pitaleivän täytteeksi.  Sisäpaistisuikaleet on pakattu 300 gramman pakkauksiin. Niitä on saatavissa maustamattomina ja intialaisittain maustettuna.  Suikaleet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Paketin hinta noin 4,50 euroa.

Ruoka.fi: näin leivot pitaleivän.

 

Jyväbroilerin filee siipiluullaHitaampaan kokkaukseen

Atrian Jyväbroiler broilerinfilee on leikattu niin, että mukana on siipiluu, mikä valmistajan mukaan tekee fileestä mehukkaamman. Broilerinfilee on maustamaton, lisäaineeton ja säilöntäaineeton. Tuote on pakattu 700 gramman pakkaukseen.

Lidl Naudan paahtopaistiLidlin syyskauden uutuus on naudasta leikattu, punaviini-rosmariinimarinoitu paahtopaisti. Paistin paino 1,1 kg ja hinta 14,99 €/kg.

Poimi tästä Ruoka.fi:n vinkit mehukkaan paahtopaistin valmistukseen.

Leivän päälle

HK uutuuskokolihaleikkeleet valmistetaan suomalaisesta porsaanlihasta.  Ohuen ohut Porsaan Paahtofileen, Rosvofileen ja Grillifileen maku viimeistellään aidolla liekillä loimuttamalla. Uutuudet ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja runsasproteiinisia ja niiden lihapitoisuus on 94 %. Leikkeleet on pakattu 180 gramman pakkaukseen, hinta 2,99 euroa.
HK kokolihaleikkeleet

Luomu tex-mex

Santa Marian uutuusvehnätortilla on valmistettu luomuvehnäjauhoista. Maku on mieto ja koostumus pehmeä. Tortilla sopii kaikkiin texmex-ruokiin, niin kylmiin kuin lämpimiin.

tortilla ja tacosauce luomua

 

Santa Marian uudessa Taco Sauce -kastikkeessa käytetään KRAV-hyväksyttyjä luomu-raaka-aineita. Valmistajan mukaan kastike sopii paitsi tacojen ja tortillojen väliin, myös jauhelihakastikkeen mausteeksi.

Katso myös: Ruoka.fi:n juusto-ja kasvistäytteiset tortillat.

Old El Pason tortillat, eivät ole varsinainen uutuustuote, ainoastaan Stand ’N’ Stuff -tortillojen resepti on uudistettu. Tortilloissa käytetty öljy on nyt 100 % auringonkukkaöljyä. Veneen muotoinen tortilla on helppo täyttää ja pitää kastikkeet kasassa ainakin ensimmäiseen haukkaukseen asti. Täytä lämmitetyt tortillat vaikkapa nyhtöpossulla, salaatilla ja mieleisilläsi kastikkella.

Kuvat: Valmistajat

Koonnut: Leena Kalliokoski

 

X