Ruokajutut 20.2.2017

Viikon ruokalista: Astetta herkumpaa ruokaa tahnoilla

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia
Tämän viikon ruokia piristävät erilaiset tahnat ja kastikkeet.

Tahnat loihtivat arkiruokiin nopeasi uutta ilmettä ja tekevät peruspöperöistäkin astetta maukkaampia. Nappaa tästä ohjeet viikon varrelle.

Maanantai

Pinaattipesto-vuohenjuustopasta

Helppo

30-60 min

Voiko viikko mainiommin alkaa kuin verrattomalla kasvisruoalla?  Ihana pestokastike syntyy pinaatista, basilikasta ja mintusta sekä oliiviöljystä ja parmesaanista. Silppua yrtit veitsellä sen sijaan että surauttaisit ne sileäksi tehosekoittimessa. Näin niiden maku tulee voimakkaammin esille. Lisää pesto keitetyn pastan joukkoon ja viimeistele vuohenjuustolla sekä kirsikkatomaateilla.

paahdettua lohta, avokadotahnaa ja verigreippisalaattia

Tiistai

Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Makeankirpsakka verigreippisalaatti ja täyteläinen avokadotahna sopivat täydellisesti paahdetun lohen seuraan. Raikas ateria maistuu mainiolta sellaisenaan, nälkäisempi keittää lisäksi myös kvinoaa, riisiä tai perunoita.

Porkkana-appelsiinikeitto

Keskiviikko

Porkkana-appelsiinikeitto

Helppo

alle 30 min

Keskiviikkona keitetään veikeä vegesoppa porkkanoista. Maun siihen tuovat appelsiini, inkivääri ja kookos. Alta puolen tunnin valmis keitto viimeistellään yrteillä ja nokareella paksua jogurttia. Voit myös paahtaa edellispäivän kuivahtaneesta leivästä krutonkeja tai höystää sopan herkuksi kourallisella pähkinöitä tai siemeniä.

broileri-bulgursalaatti

Torstai

Broileri-bulgursalaatti

Helppo

30-60 min

Torstain ruokaisa salaatti syntyy keitetystä bulgurista sekä kanasta, paprikasta, tomaateista ja kourallisesta oliiveja. Limetti, tuoreet yrtit ja chili tuovat mukavasti makua, mutta salaatin todellinen juju on pehmeä kastike, joka tehdään avokadosta, jogurtista ja vuohenjuustosta.

chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä

Perjantai

Chorizopyttipannu ja vuohenjuustokreemiä

Keskitaso

30-60 min

Chorizopyttipannu maistuu viikonlopun alkaessa. Pilko pannulle makkaran lisäksi perunoita, omenaa ja sipulia tai tähteitä viikon varrelta ja mausta makoisaksi kurkumalla sekä paprikajauheella. Pehmeä avokadokreemi sopii täydellisesti mausteisen makkaran seuraan.

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Lauantai

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Helppo

yli 60 min

Klassinen uunilohi on täydellistä lauantairuokaa: helppoa, nopeaa ja maultaan vailla vertaa. Fenkolinsiemenillä sekä sitruunalla ja tillillä maustettu ranskankerma höystää kalan meheväksi. Kaverina maistuu perunamurska, jonka kaprikset ja tilli loihtivat astetta makoisammaksi. Loraus oliiviöljyä tekee ruoasta maagisen hyvää.

mausteinen lihapata

Sunnuntai

Mausteinen lihapata

Keskitaso

yli 2 h

Sunnuntainen ruoka hautuu hitaasti uunissa. Mausteiseen lihapataan tulee paitsi naudanlihaa, myös porkkanoita, sipulia ja juuriselleriä. Maun tuovat kardemumma sekä laakerinlehdet, yrtit ja loraus punaviiniä. Ainekset kipataan aamulla pataan, tyrkätään uuniin ja sitten vain odotellaan herkkuruoan valmistumista. Välissä ehtii mainiosti nauttia laskiaissunnuntain ulkopuuhista.

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

Helppo

30-60 min

Milloin viimeksi keitit kiisseliä?  Kielen vievä klassikko keitetään tällä kertaa vadelmista ja päivitetään nykyaikaan mascarponekermalla. Tämä jälkkäri sulattaa herkkusuiden sydämet vauvasta vaariin.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi