Testit

Mikä lemmikki sopisi persoonaasi ja elämäntyyliisi? Tee Annan hauska lemmikkitesti ja ota selvää!

Lemmikki on rakas perheenjäsen ja uskollinen ystävä. Testaa Annan leikkimielisen testin avulla, mikä lemmikkieläin sopisi juuri sinulle.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock

Testaa, mikä lemmikki sinulle sopisi.

Lemmikki on rakas perheenjäsen ja uskollinen ystävä. Testaa Annan leikkimielisen testin avulla, mikä lemmikkieläin sopisi juuri sinulle.

Lemmikki harkinnassa? Testaa alta, mikä lemmikkieläin sopisi sinun elämäntyyliisi Annan leikkimielisen testin mukaan.

Kokeile myös: Testaa hauskalla kasaritestillä, kuinka hyvin muistat 1980-luvun!

Lemmikki edistää psyykkistä hyvinvointia

Lemmikit tuovat seuraa ja piristystä, kuten Annan muutaman vuoden takaisessa jutussa käy ilmi. Sen mukaan monet lemmikit voivat patistaa omistajansa myös liikkeelle ja näin ollen tukea aktiivista elämäntapaa.

Myös ikäihmiselle lemmikki on hyvä kaveri, sillä se aktivoi fyysisesti. Ihminen ottaa myös aktiivisemmin vastuuta omasta elämästään, kun hänellä on eläin hoidettavana.

Nykytiedon valossa myös lemmikkien merkitys ihmisen psyykkiselle hyvinvoinnille on kiistaton. Mielihyvähormonit nousevat, kun ihminen silittää esimerkiksi koiraa.

– Tutkimuksissa on todettu, että kun lemmikin kanssa viettää aikaa, stressitasot laskevat, kansatieteen tutkijatohtori Jussi Lehtonen Turun yliopistosta kertoo samaisessa Annan artikkelissa.

Lue myös: Näin lemmikit vaikuttavat ihmisen tunne-elämään – 4 positiivista muutosta

Eikö testin tulos miellyttänyt? Miltäpä kuulostaisi lemmikkirobotti?

Lehtonen on myös tulevaisuudentutkija. Hän on nähnyt, miten tekoälyä kehitellään ihmisten tarpeisiin. Tulevaisuudessa lemmikki voi olla robottieläin:

– Ne reagoivat kosketukseen kuin oikeat eläimet ja tuntuvat oikeilta elämiltä, mutta niitä ei tarvitse ulkoiluttaa, ne voi jättää pitkäksi aikaa yksin eivätkä ne kuole ikinä.

Lue myös: Kotiliesi.fi: Stressaat vähemmän, nukut paremmin – näin monilla tavoilla lemmikki parantaa terveyttäsi

X