Testit

Millainen nimikirjoituksesi on? Tämän käsialasi paljastaa persoonastasi

Onko nimikirjoituksesi pieni vai suuri? Kaartuvatko kirjaimet ylös vai alas? Ota selvää, mitä kirjoitustyylisi voi paljastaa luonteestasi. 
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: iStock

Mitä nimikirjoituksesi voikaan paljastaa luonteestasi? Kirjoita nimikirjoituksesi paperille ja kiinnitä sen jälkeen huomiota näihin asioihin:

Mihin suuntaan nimikirjaimesi kaartuvat?

Jos nimikirjoituksesi nousee ylöspäin, se on merkki kunnianhimosta ja suurista tavoitteista. Olet optimistinen, luova ja useimmiten täynnä tarmoa. Näet ikävissäkin asioissa aina jotain hyvää ja saat ihmiset ympärilläsi hymyilemään.

Alaspäin kääntyvä nimikirjoitus saattaa olla merkki pessimistisestä luonteesta. Onko lasisi aina puoliksi tyhjä? Kirjoitustyylisi viestittää, että olet helposti periksi antavaa sorttia etkä oikein usko suuriin onnistumisiin.

Suora nimikirjoitus on merkki tasapainoisesta luonteesta. Otat asiat sellaisena kuin ne ovat etkä hötkyile asioista, joihin et voi vaikuttaa. Läheistesi kesken olet tunnettu järkähtämättömästä persoonastasi ja apuusi luotetaan.

Onko nimikirjoituksesi pitkä vai lyhyt?

Tiukasti pieneen tilaan ahdettu nimikirjoitus kertoo, että olet luonteeltasi hieman malttamaton ja nopea toimimaan. Muutut helposti kärsimättömäksi hitaiden ihmisten seurassa ja otat mielelläsi ohjat ryhmätilanteissa. Joskus nopeutesi näyttäytyy myös heikkoutena, kun saatat luovuttaa vaikean tehtävän edessä ennen aikojasi.

Laveasti kirjoitettu nimi on merkki määrätietoisuudesta ja itsevarmuudesta. Otat oman tilasi olitpa missä tahansa ja luotat omiin taitoihisi tiukassakin paikassa. Olet ahkera sekä uuttera ja uppoudut usein töihisi sellaisella intohimolla, että läheisesi saattavat pitää sinua myös hiukan pitkäveteisenä.

Millainen nimikirjoituksesi on?

Kiinnitä huomiota, onko nimikirjoituksesi ylös- vai alaspäin kaareutuva. Onko se pitkä vai lyhyt?

Käytätkö isoja alkukirjaimia vai ovatko kaikki kirjaimet saman kokoisia?

Näyttävät isot alkukirjaimet ovat merkki räiskyvästä temperamentista ja oikukkaasta luonteesta. Olet ehkä muiden mielestä vaativa, mutta omasta mielestäsi et vaadi keneltäkään yhtään enempää kuin itseltäsikään.

Jos nimikirjoituksesi kaikki kirjaimet ovat suunnilleen saman kokoisia taidat olla luonteeltasi hieman vaatimaton ja ehkäpä jopa ujo. Et halua herättää huomiota ja vaivaannut helposti, jos joudut juhlien tai työpalaverin keskipisteeksi.

Onko käsialasi suurta vai pientä?

Pienet, tiukat kirjaimet kertovat järkevyydestä ja tiukasta itsekurista. Olet järjestelmällinen tyyppi ja nautit rutiineista. Loma ilman suunnitelmia on sinulle kauhistus, samoin kuin epäjärjestyksessä oleva koti. Joidenkin mielestä saatat olla jopa hieman turhan tarkka nipottaja tai egoistinen piikittelijä, sillä et jätä sanomatta ääneen, jos jokin asia ärsyttää sinua.

Suuret ja laveat kirjaimet kuuluvat useimmiten maailmaa rakastavalle haaveilijalle, jonka hyväsydämisyydellä ei ole rajoja. Joidenkin mielestä olet jopa naiivi, sillä et tohdi ajatella kenestäkään pahaa ja katselet kaikkia ihmisiä ruusunpunaisten lasien läpi. Unelmointi on lempipuuhaasi ja uskot, että mitä vain mitä haluat on saavutettavissasi.

Onko nimikirjoituksesi koukeroinen vai vähäeleinen?

Koukeroisen nimikirjoituksen taitava on usein taiteellinen ja voimakkaasti ulospäin suuntautunut ihminen. Olet kiltti ja hellä, kumppanina erityisen rakastava ja huolehtiva. Et suostu heittopussiksi, vaan olet vahva ja itsenäinen persoona romanttisesta ja joustavasta luonteestasi huolimatta. Vaikeasti luettava nimikirjoitus on merkki älykkyydestä ja nokkeluudesta.

Vähäeleisen tai jopa kulmikkaan kirjoitustyylin omaava on räiskyvä persoona, joka tietää mitä tahtoo ja aikoo myös saada sen keinoja kaihtamatta. Olet kriittinen itseäsi ja muita kohtaan – ja usein myös teräväkielinen. Nopea reagointikykysi on vailla vertaa etkä häpeile napata tilaisuutta toisten nenän edestä.

Käytätkö pistettä?

Kirjoitatko etunimestäsi vain ensimmäisen kirjaimen, jonka jälkeen piirrät pisteen? Olet malttamaton persoona eikä kärsivällisyytesi ole hyveesi kotona tai työpaikalla. Turhaudut usein toisten hitauteen, koska itse mielestäsi suoriutuisit tehtävistä sekä nopeammin että paremmin. Malttamattomuutesi ansiosta menet usein asioiden edelle, mikä saattaa aiheuttaa kitkaa esimerkiksi työpaikalla.

Jos piirrät pisteen nimikirjoituksesi loppuun, olet erittäin kurinalainen persoona etkä voi sietää epäjärjestystä. Olet hyvä ottamaan käskyjä vastaan ja nautit mitä pulmallisempiin tilanteisiin joudut. Haluat haasteita elämääsi ja saat suurta tyydytystä, kun pystyt vetämään kohdan yli bucket listiltäsi. Hurjapäisyydestäsi huolimatta et ole riskinottaja, vaan analysoit onnistumisesi tarkkaan etukäteen.

Lähteet: BrightSide, Daily Mail

Lue myös:

Tämän käsiala paljastaa sinusta ja luonteestasi

Tiedätkö, mikä 16 persoonallisuustyypistä olet? Testi antaa yllättävän osuvan kuvauksen persoonastasi

Mitä kädet paljastavat luonteestasi? Käsien viivat heijastavat ihmisen persoonallisuutta

X