Loppiaisaaton menu kokataan thai-resepteillä
Loppiaisena on jo aika unohtaa kinkut sekä laatikot ja tutustua vaikkapa kevyen herkulliseen thai-keittiöön.
Tyypillisimmillään thai-ateria koostuu monesta ruokalajista. On hyvä, jos joukossa on mietoja ja tulisia, suolaisia ja makeita ruokia.
Thai-ruoat sopivat hyvin myös koko ruokaseurueen yhteiseksi tekemiseksi. Ruoanlaitto sujuu vaivattomammin, kun raaka-aineiden pilkkojia on useampia. Raaka-aineet kannattaakin valmistella suupaloiksi jo ruoanlaiton alkuvaiheessa, niin valmistus sujuu helpommin.
Kun ruoat ovat valmiit, kaikki nostetaan pöytään samanaikaisesti. Ruokajuomana maistuu vesi tai olut.
Loppiaismenu thaimaalaisittain
- Tulinen katkarapukeitto (Tom Jam Kung)
- Vihreä papaijasalaatti (Som Tam Malakor)
- Taikinaan käärityt katkaravut (Kunghompha)
- Siirappimunat (Khai Look Khoey)
- Kaalisipulisalaatti (Jam Kalum Pee)
- Naudanlihaa currykastikkeessa (Gaeng Pa Nung Nue)
Jos thai-keittiön herkut eivät juurin nyt maistu, katso näitä:
Kotiliesi.fi: Juhlava talvimenu
Kotiliesi.fi: Loppiaisruokaa raikkailla mauilla
Kuva: Jorma Marstio
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous