Grillattu, basilikalla maustettu haukifilee
Tomaattisalaatti ja huolella keitetyt uudet perunat ovat loistavat kaverit grillatulle, basilikalla maustetulle haukifileelle.
Ainekset
Grillattu haukifilee
- 1 (n.300 g) nahaton haukifilee (tai kuhaa tai siikaa)
- 10-12 kpl basilikanlehteä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- foliota
Valmistusohje
Grillattu haukifilee valmistuu helposti näin:
1. Ota foliosta arkki, joka on haukifileetä noin 20 cm pidempi, taita se kahtia ja voitele puolet sisäpuolesta ohuelti oliiviöljyllä.
2. Mausta kala suolalla ja mustapippurirouheella ja nosta se voidellun kohdan päälle foliolle.
3. Leikkaa basilikanlehdet ohuiksi suikaleiksi. Voitele kalafileen pinta reilusti oliiviöljyllä, pane basilikansuikaleet fileen päälle ja saumaa folio ohuilla taitoksilla niin, että sinne jää ilmalle tilaa pullistaa paketti ja muodostaa sisään höyryä.
4. Nosta foliopaketti keskikuuman grillin päälle. Kun paketti pullistuu, niin anna kypsyä n. 3 minuuttia. Nosta grillattu haukifilee tarjolle ja avaa folio saksilla tai terävän veitsen kärjellä, muista annostella ihana pakettiin syntynyt liemi.
Vinkki: Tarjoile grillattu, basilikalla maustettu haukifilee keitettyjen uusien perunoiden ja tomaattisalaatin kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Hauki on ekologista lähiruokaa – älä välitä ruodoista ja tee kalasta maukkaat haukipuikot, pihvit ja murekkeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous