Reseptit

Grillattu, basilikalla maustettu haukifilee

Tomaattisalaatti ja huolella keitetyt uudet perunat ovat loistavat kaverit grillatulle, basilikalla maustetulle haukifileelle.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Seppo Saarentola

Haukifilee valmistuu grillissä folioon kääräistynä nyyttinä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu haukifilee

  • 1 (n.300 g) nahaton haukifilee (tai kuhaa tai siikaa)
  • 10-12 kpl basilikanlehteä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • foliota

Valmistusohje

Grillattu haukifilee valmistuu helposti näin:

1. Ota foliosta arkki, joka on haukifileetä noin 20 cm pidempi, taita se kahtia ja voitele puolet sisäpuolesta ohuelti oliiviöljyllä.

2. Mausta kala suolalla ja mustapippurirouheella ja nosta se voidellun kohdan päälle foliolle.

3. Leikkaa basilikanlehdet ohuiksi suikaleiksi. Voitele kalafileen pinta reilusti oliiviöljyllä, pane basilikansuikaleet fileen päälle ja saumaa folio ohuilla taitoksilla niin, että sinne jää ilmalle tilaa pullistaa paketti ja muodostaa sisään höyryä.

4. Nosta foliopaketti keskikuuman grillin päälle. Kun paketti pullistuu, niin anna kypsyä n. 3 minuuttia. Nosta grillattu haukifilee tarjolle ja avaa folio saksilla tai terävän veitsen kärjellä, muista annostella ihana pakettiin syntynyt liemi.

Vinkki: Tarjoile grillattu, basilikalla maustettu haukifilee keitettyjen uusien perunoiden ja tomaattisalaatin kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Hauki on ekologista lähiruokaa – älä välitä ruodoista ja tee kalasta maukkaat haukipuikot, pihvit ja murekkeet

X