Pääsiäisen parhaat lammasreseptit: nyhtölammas, yrttikuorrutettu file ja mehevä paisti!
Oikein valmistettuna lammas on suussasulavan herkullinen pääsiäispöydän kruunu. Kokosimme yhteen hurmaavat lammasreseptit.
Oikein valmistettuna lammas on suussasulavan herkullinen pääsiäispöydän kruunu. Kokosimme yhteen hurmaavat lammasreseptit.
Herkullinen lammasresepti on onnistuneen pääsiäisaterian salaisuus. Lampaan- ja karitsanlihan kysyntä on viime vuosina kasvanut, ja Suomestakin lammastiloja löytyy yhä enemmän.
Oikein valmistettuna lammas on mureaa ja maukasta ruokaa, joka sopii mainiosti juhlapöytään. Perinteisen lammaspaistin lisäksi lihan voi valmistaa ylikypsäksi, jolloin siitä saadaan nyhtölammasta. Erityisen murean aterian valmistat karitsanlihasta.
Yrttikuorrutteessa maistuu häivähdys pestoa
Herkullinen lammasfilee syntyy uunissa. Ohut yrttikuorrutus tuo makuun häivähdyksen pestoa. Lihan haluttu kypsyysaste vaikuttaa paistoaikaan. Jos haluat jättää lihan sisältä punaiseksi, jo kahdeksan minuuttia uunissa riittää. Tämä herkullinen lammas sopii oivasti pääsiäispöytään yhdessä valkosipuli-perunakakun kanssa.
Resepti: yrttikuorrutettua lammasta
Nyhtölammasresepti ja pita-leivät
Pääsiäisateria voi olla myös mutkaton ja maistuva. Pitkään kypsynyt nyhtölammas sopii mainiosti esimerkiksi pita-leipien väliin. Kokonaisuus kruunataan yrtti-jogurttikastikkeella. Jokainen ruokailija voi itse täyttää pita-leipänsä haluamillaan täytteillä.
Perinteinen lammaspaisti kahvikastikkeella
Perinteisesti lammaspaistia on kutsuttu lampaanviuluksi. Kun ostat paistin valmiiksi käsiteltynä, säästyt kotona turhalta vaivalta.
Lammaspaisti syntyy uunissa melko vaivatta. Sen kruunaa kahvikastike, joka on monille yhtä oleellinen osa pääsiäistä kuin mämmi ja suklaamunat. Testaa ja nauti herkullisesta makuyhdistelmästä!
Resepti: lampaanpaisti ja kahvikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous